Kort Ambacht - fase 3

Door de jaren heen zijn de straten verzakt. Tijdens de werkzaamheden gaan we de straten weer op het oorspronkelijke niveau brengen. Hierbij is de nodige aandacht voor het toekomstbestendig en klimaatadaptief inrichten van de wijk.

Kraaijevelds aannemingsbedrijf gaat het werk uitvoeren. De werkzaamheden starten dit voorjaar en duren tot begin 2026.

Wat gaan we doen?

De aannemer gaat het riool vervangen, de bestrating vernieuwen en de nieuwe speeltuin aanleggen. Ook worden de straten en de buitenruimte opgehoogd. Op sommige plekken betekent dit een verhoging van 40 centimeter. Tot slot wordt het groen aangepakt.

We gaan de wijk klimaatadaptief inrichten. Dat betekent dat we meer groen aanbrengen. Dit wil zeggen dat we meer groen aanbrengen. Dit zal zorgen voor een betere afvoer van water en minder hittestress. We passen een aantal parkeerplaatsen aan naar 'groene' parkeerplaatsen. Deze bestaan uit verharding waar veel ruimte tussen zit. In deze ruimtes groeien grassen. Hierdoor zijn de parkeerplaatsen waterdoorlatend en wordt het riool ontlast. Het grondwater wordt aangevuld, waardoor ook droogte in warme periodes wordt tegengegaan.

Definitief ontwerp

Hieronder ziet u het definitief ontwerp vanaf boven weergegeven. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave van het definitief ontwerp in PDF-formaat

Kort Ambacht noord fase 3 DEF

Heeft u vragen?

Bewoners ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een informatieavond van de aannemer. Tijdens deze avond vertelt de aannemer hoe het bedrijf de werkzaamheden gaat uitvoeren. En wat u daarvan gaat merken. Ook zal de omgevingsmanager van Kraaijevelds aannemingsbedrijf zich aan u voorstellen. Vanaf dan kunt u bij deze persoon terecht met al uw vragen over de werkzaamheden bij u in de buurt.

Heeft u vóór de informatieavond vragen? Stuur dan een mail naar project@zwijndrecht.nl of bel naar 14 078.