Milieu

Op deze pagina vindt u allerlei onderwerpen met betrekking tot het milieu, waaronder informatie over asbestdaken, luchtkwaliteit, tips voor bij het stoken van hout, regelgeving om geluidsoverlast te voorkomen, het opvragen van informatie over bodem en grondwater. In veel gevallen wordt u voor meer informatie direct doorverwezen naar de website van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Zij zetten zich ook in Zwijndrecht en Heerjansdam in voor het beschermen van de leefomgeving, het milieu en de natuur.

 • OZHZ

  De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid zet zich in voor het beschermen van de leefomgeving, het milieu en de natuur. Dit doen zij door controles uit te voeren, vergunningen te verlenen en gemeenten en provincies te adviseren.

 • Grondwaterloket

  Wat is grondwater? Hoe kunt u grondwaterproblemen voorkomen? En wat doet de gemeente aan het grondwaterpeil in Zwijndrecht? Op deze pagina vindt u meer informatie over grondwater.

 • Vervuiling grondwater Nederhoven

  13 december 2022

  Lees hier meer over de vervuiling van het grondwater in de wijk Nederhoven.

 • Asbest

  Is uw huis, schuur of gebouw van voor 1994? Dan kan er asbest in het dak zitten of materialen in uw huis met asbest. Kijk voor alle informatie en tips op de website van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

 • Bodem

  Werkt u met vervuilde of verontreinigde grond? Of heeft u te maken met een saneringstraject of een incident? Hier leest u meer over het opvragen van bodeminformatie, PFOA/PFAS en de regionale Bodemkwaliteitskaart.

 • Lucht en houtstoken

  Een goede luchtkwaliteit is belangrijk. U kunt daar aan meehelpen door het voorkomen van overlast bij een vuurtje stoken of het aansteken van de houtkachel. Heeft u thuis een houtkachel of open haard? Bekijk dan via het uitklapmenu hieronder onze tips voor bij het stoken van hout!

 • Geluid

  Overal hoort u geluid en soms zorgt geluid voor overlast. Op de website van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid vindt u alle informatie over de regels in Nederland rondom geluid.

 • Route Gevaarlijke Stoffen

  Bedrijven vervoeren dagelijks gevaarlijke stoffen van vuurwerk tot chemicaliën. Maar welke regels gelden er voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen? U leest er hier alles over.

 • Meer informatie over PFAS

  Chemours (vroeger DuPont) in Dordrecht maakt Teflon. Van die stof worden producten bijvoorbeeld water- en vetafstotend. Bij de productie zijn giftige stoffen uitgestoten en in de bodem en het oppervlaktewater terechtgekomen. We begrijpen het dat u hier misschien vragen over heeft. Bijvoorbeeld over wat de gemeente doet of waar u terecht kunt met uw vragen. Op deze pagina vindt u meer informatie.