Informatie coronavirus RSS icoon

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland en heeft flinke impact op het openbare leven. We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Heeft u vragen? Bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351.

 • Tweede stap openingsplan vanaf 19 mei als ziekenhuisbezetting verder daalt

  12 mei 2021

  Het kabinet kondigde tijdens de persconferentie van 11 mei aan dat stap twee van het openingsplan per 19 mei wordt gezet, als de instroom van corona-patiënten in de ziekenhuizen verder daalt. Mocht dat niet het geval zijn, dan maakt het kabinet op maandag 17 mei bekend dat stap twee toch nog niet wordt gezet.

 • Testen voor toegang bij O&O

  24 april 2021

  Wethouder Ronald de Meij (sport) was gisteren op bezoek bij gymnastiekvereniging O&O. De reden voor zijn bezoek was de pilot 'Testen voor Toegang' van de Rijksoverheid, waar O&O en de turnbond KNGU aan deelnamen.

 • Eerste stap openingsplan per 28 april

  21 april 2021

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. Prik voor prik komt het normale leven steeds dichterbij. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames af gaat nemen. Premier Rutte: ‘We durven het risico aan per woensdag 28 april, de eerste voorzichtige stap in het openingsplan te zetten.

 • Avondklok van 21.00 tot 04.30 uur

  22 januari 2021

  In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur 's avonds en 04.30 's ochtends binnen blijft.

 • Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

  20 januari 2021

  Premier Rutte en minister de Jonge kondigden in een persconferentie vanmiddag extra maatregelen aan, waaronder een avondklok. "De extra maatregelen helpen om ons leven stap voor stap terug te krijgen, maar eerst moeten we ons nog een keer schrap zetten.

 • Lockdown verlengd tot en met tenminste 9 februari

  12 januari 2021

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft.