Nieuwe landelijke subsidieregeling voor woningisolatie

Goed nieuws voor huiseigenaren! Het Rijk heeft ruim 60 miljoen subsidie beschikbaar gemaakt voor huiseigenaren die energiebesparende maatregelen in huis doorvoeren.

Afbeelding subsidie woningisolatieDe subsidie

De subsidieregeling bestaat uit 3 pakketten: het ‘Basispakket’, het ‘Pluspakket’ en het ‘Zeer energiezuinig pakket’. Om voor het ‘Basispakket’ in aanmerking te komen moet u minimaal 2 energiebesparende maatregelen treffen. Hiermee bespaart u gemiddeld zo’n 20 procent op de kosten van woningisolatie.

De subsidie is aan te vragen vanaf 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier vindt u ook meer informatie over de subsidies en de voorwaarden.

Heeft u vragen over het isoleren van uw woning of de subsidie (voorwaarden)? Neem dan contact op met het Regionaal Energieloket.

Ook subsidie voor VVE’s

Ook Verenigingen van Eigenaren kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Voor VvE’s is er daarnaast ook subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Meer informatie over de subsidies en de voorwaarden