Tips en informatie

Duurzaam de zomer door!

De zomer staat voor de deur! De afgelopen weken hebben we al een voorproefje gehad met veel zonnige en warme dagen. Heerlijk, vindt u niet? Of u de zomer nu in Nederland of daarbuiten doorbrengt, het is mogelijk om dit op een zo duurzaam mogelijke manier te blijven doen. Daarom delen wij delen graag deze drie tips met u.

  • Tip 1: Gaat u naar het strand? Neem eens een extra tas mee. Hierin kunt u al uw afval verzamelen. En ziet u afval liggen wat door iemand anders is achtergelaten of is weggewaaid? Raap het op en stop het in de zak. Wilt u het grootser aanpakken? Op veel plekken in Nederland kunt u samen met anderen meedoen aan een wandeling om zwerfafval op te rapen. Organisaties bieden soms ook workshops aan waarbij je knutselend een kunstwerk maakt van voorwerpen die je zelf hebt gevonden. Kijk eens online voor alle mogelijkheden!
  • Tip  2: Feeling hot, hot, hot! Met warm zomerweer is het natuurlijk ook van belang om goed te blijven drinken. En dan bedoelen we water;) Heeft u al een eigen waterfles? Mooi zo! Deze fles kunt u makkelijk overal mee naartoe nemen en opnieuw vullen wanneer dat nodig is. Zo zorgt u ervoor dat er minder plastic flessen worden gebruikt. En voor bijna alle flessen is het wel mogelijk om er een koord of karabiner aan te hangen, zodat u deze makkelijk aan uw tas kunt bevestigen. 
  • Tip 3: Is het toch zo dat u wel eens kleine plastic flesjes koopt? Lever dan vanaf 1 juli uw lege flessen weer in. Want vanaf die datum wordt statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Per flesje van minder dan 1 liter krijgt u dan 15 cent statiegeld terug. Voor grote flessen van meer dan 1 liter blijft dat 25 cent. Inleveren kan in supermarkten, op treinstations, bij tankstations langs de weg en via cateraars. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat er veel minder plastic zwerfafval in de natuur terechtkomt. Producenten van flesjes frisdrank en water zijn verantwoordelijk voor de invoering van het statiegeldsysteem. 

Meer duurzame zomertips?

Krijgt u geen genoeg van deze duurzame zomertips? Houd onze website www.zwijndrecht.nl/duurzaam en onze social media in de gaten.