Hulplijnen in Zwijndrecht

Bent u eenzaam, heeft u hulp nodig of maakt u zich zorgen om een ander? Bel één van de hulplijnen in Zwijndrecht. Ze zijn er voor u! 

Belteam DiverZ

Bent u eenzaam en heeft u even behoefte aan een praatje? Of heeft u vragen over de mantelzorg aan uw familielid of andere dierbare? Misschien heeft u andere vragen of problemen waar u zelf niet uitkomt.
Dan kunt u terecht bij het belteam van DiverZ. De leden van dit team zitten klaar om u te helpen. Zij bieden alle inwoners van Zwijndrecht een luisterend oor en kunnen ook helpen met het oplossen van uw vragen en problemen. Het belteam van DiverZ heeft extra aandacht voor ouderen en hun mantelzorgers in Zwijndrecht.
U kunt het belteam op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur bereiken op: 078 – 620 60 60.

belteam Diverz 078-6206060

Vivera Sociaal Wijkteam 0-100

Voor praktische vragen op het gebied van hulp en ondersteuning op allerlei gebied (inkomen, opvoeding, zorg voor uw gezin) en voor alle leeftijden kunt u bellen met het Vivera Sociaal Wijkteam. U kunt dit team ook inschakelen als u zelf veel spanning ervaart of wanneer u uzelf soms niet in de hand heeft. U kunt ook mailen: info@wijkteamzwijndrecht.nl
Het Vivera Sociaal Wijkteam is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur op: 078 – 770 87 87.

Veilig Thuis

Maakt u zich zorgen over anderen, omdat er sprake is van geweld of extreme, veelvuldige scheldpartijen tegen bijvoorbeeld een kind? Neem dan contact op met Veilig Thuis via 078 – 633 49 80. 

Meldpunt Zorg en Overlast

Wanneer u zich zorgen maakt over een ander, wanneer iemand in uw buurt overlast veroorzaakt of als u vermoedt dat er sprake is van huiselijk geweld kunt u contact opnemen met het Meldpunt Zorg en Overlast van de GGD Zuid-Holland Zuid. U kunt anoniem melden. 
Het telefoonnummer is: 0909 – 635 37 86. 

Kindertelefoon

Als je het als kind of jongere even te veel wordt, als je bang bent voor het coronavirus of je verdrietig voelt en even met iemand wilt praten, dan kun je bellen met de kindertelefoon: 0800 - 0432.