Coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich nog steeds door Nederland en heeft flinke impact op het openbare leven. We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Heeft u vragen? Bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351.

Heeft u vragen over corona of de vaccinatie tegen corona? Of heeft u vrienden of familieleden die vragen hebben en graag eens met iemand daarover praten? Neem dan contact op met de zorgprofessional corona via telefoonnummer 0800 770 770 7, dagelijks te bereiken tussen 8 uur 's morgens en 20 uur 's avonds. Kijk voor meer op: www.vragenovercorona.nl.

 • Avondklok van 21.00 tot 04.30 uur

  22 januari 2021

  In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur 's avonds en 04.30 's ochtends binnen blijft.

 • Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

  20 januari 2021

  Premier Rutte en minister de Jonge kondigden in een persconferentie vanmiddag extra maatregelen aan, waaronder een avondklok. "De extra maatregelen helpen om ons leven stap voor stap terug te krijgen, maar eerst moeten we ons nog een keer schrap zetten.

 • Lockdown verlengd tot en met tenminste 9 februari

  12 januari 2021

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft.