Energiebewust wonen

Wat kunt u doen om energiebewust te wonen? Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren in de gemeente Zwijndrecht met alle vragen rondom duurzaam wonen zoals zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen.

Advies en tips

De HuisScan van het Regionaal Energieloket laat zien welke maatregelen het meest geschikt zijn voor elke woning. Ook krijgt men direct een overzicht van mogelijke subsidies. Woningeigenaren kunnen via het Regionaal Energieloket eenvoudig offertes opvragen bij aanbieders van energiemaatregelen. Ook kunt u hier handige ebooks downloaden over energiebesparing, zonnepanelen en isolatie. Komt u als woningeigenaar er zelf niet uit? Dan staat het team van Regionaal Energieloket klaar met deskundig advies.

Regionaal Energieloket

Wilt u weten wat het Regionaal Energieloket van de gemeente is en wat het voor u kan betekenen? Bekijk het in 90 seconden:  Het Regionaal Energieloket is een voorportaal van Green Home (voorheen Bleeve) en ontwikkeld in samenwerking met gemeenten, lokale organisaties en het bedrijfsleven om Nederland sneller duurzamer te maken.

Subsidies Rijk voor zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel en biomassaketel

'Energie besparen doe je nu!' is een campagne van de Rijksoverheid om meer woningen en appartementen energiezuinig te maken. De campagne laat zien hoe u uw huis op een duurzame manier kunt verwarmen en welke subsidiemogelijkheden er zijn voor een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel en biomassaketel. Voor informatie en advies hierover kunt u terecht bij het Regionaal Energieloket. Of kijk op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor een uitgebreid stappenplan en de voorwaarden voor subsidies. Voor verenigingen van appartementseigenaren (VVE's) is er ook subsidie voor isolatie.

Energiezuinig (ver-)bouwen

Gaat u een nieuwe woning (laten) bouwen? Dan wilt u een energiezuinige woning, zonder gas aansluiting, die klaar is voor de toekomst. Ook een verbouwing biedt de kans om de energieprestaties van uw woning te verbeteren. Duurzaam bouwen vraagt om inzicht. Daarom stelt de gemeente software beschikbaar waarmee u via rapportcijfers in een oogopslag ziet hoe uw woning presteert en waar verbeteringen kunnen plaatsvinden. GPR Gebouw Systeem geeft inzicht op het gebied van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Voor meer informatie en het aanvragen van een gratis licentie, kunt u contact opnemen met Janneke Petter, j.petter@zwijndrecht.nl