Wat moet ik doen als er water op straat blijft staan?

Na regenval kan er water op de openbare weg, het fietspad of het voetpad blijven staan. Dit wordt meestal veroorzaakt door slechte, verzakte bestrating of door slechte afwatering (bijvoorbeeld verstopte kolken).

Als het water pas na een tijdje wegstroomt, is er waarschijnlijk sprake geweest van te veel regenwater. Dit is helaas niet altijd te voorkomen, want het rioolsysteem is niet berekend op heel hevige buien.

Blijft het water langer staan, dan is er waarschijnlijk een straatkolk verstopt. Indien gevallen bladeren op de straatkolk liggen, kan de verstopping hierdoor veroorzaakt zijn. U kunt dit verhelpen door het bladafval van de straatkolk te verwijderen. Indien het bladafval niet de oorzaak van de verstopping is, kunt u hiervan een melding te maken via dit meldingsformulier of download de Gemeente Zwijndrecht app (zoek in de App Store of Google Play Store op ' Gemeente Zwijndrecht'). De gemeente zal de verstopping dan zo snel mogelijk verhelpen.