Helpt u mee de eikenprocessierups te bestrijden?

Haal uw gratis vogelhuisje op! De gemeente Zwijndrecht gaat de strijd aan met eikenprocessierupsen door het ophangen van 100 vogelhuisjes voor mezen aan eikenbomen door de hele gemeente. Nog eens 100 vogelhuisjes zijn beschikbaar voor inwoners die in een boomrijke omgeving wonen. Zo trekken we (kool)mezen aan en kunnen we de populatie vergroten. Deze vogels eten de eikenprocessierupsen op. Zo bestrijden we de overlast gevende rupsen samen op een natuurlijke manier. Hangt u ook een mezenkastje op?

Wat moet u hiervoor doen?

- Tegen inlevering van onderstaande bon kan per adres een vogelhuisje bij de balie op de gemeentewerf (Middellijn) of op het gemeentehuis (Raadhuisplein) worden afgehaald. Dit is mogelijk op dinsdag 1 en 8 oktober en donderdag 3 en 10 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur.
- Voorwaarde is dat u in een boomrijke omgeving woont. Bij voorkeur in de buurt van eikenbomen of heeft u een eikenboom in de tuin. Zo behalen we het beste resultaat.
- In verband met de voorbereiding van de mezen op het broedseizoen dient u het mezenkastje uiterlijk in oktober/november op te hangen.
- Het is een eenmalige actie
- Op = op.

Download de handleiding voor het ophangen van een mezenkastje.

Bon vogelhuisje

Lever deze bon in bij het gemeentehuis of de gemeentewerf
op de hierboven genoemde data tijdstippen