Boomonderhoud

De gemeente Zwijndrecht vindt het openbaar groen erg belangrijk omdat bomen en ander groen bijdragen aan de gezondheid van mens en dier en zorgen voor een betere woon- en leefomgeving. Om het bomenbestand op peil te houden is het belangrijk dat er onderhoud wordt gepleegd.

Om ervoor te zorgen dat het bomenbestand in takt blijft wordt er regelmatig onderhoud geplaaegd.  Bomen worden gesnoeid en soms moeten er ook bomen worden gekapt.  Voor iedere gekapte boom wordt een nieuwe boom geplant. Dat kan soms op dezelfde plek, soms op een plek in de buurt. Zo houden we het bomenbestand op peil en breidt dit zelfs uit.


Nationale Bomenbank

De werkzaamheden aan de bomen wordt voor een groot deel gedaan door medewerkers van de Nationale Bomenbank.  Om u zo goed mogelijk te informeren hebben we samen met aannemer de Nationale Bomenbank een site over onderhoud en snoei van bomen in de gemeente gemaakt. Hier kunt u zelf zien of er bomen in uw buurt worden gesnoeid en welke bomen dit zijn. Klik op onderstaande link om direct naar deze website te gaan:  http://zwijndrecht.nationalebomenbank.nl.

Ook vindt u hier antwoord op de meest gestelde vragen.

 

Bomenonderhoud