Ophaalschema (rest)afval

In Zwijndrecht verzorgt HVC de inzameling van gft en etensresten, plastic, blik en drankenkartons, papier en restafval.

Afval scheiden

In 2016 ging 203 kg huishoudelijk restafval per inwoner van Zwijndrecht de verbrandingsoven in. En dat is zonde, want daar zit zo'n 32% aan etensresten  en 17% aan oud papier en karton tussen! Help ook mee door afval beter te scheiden .

Ophaalschema gft, plastic, papier en restafval

Wilt u weten wanneer bij u in de buurt de container wordt geleegd? Bekijk hier de digitale afvalkalender van HVC. Of installeer de HVC afval-app op uw smartphone. Dan heeft u altijd de laatste informatie bij de hand.

Welk afval mag waar bij?

Mogen kippenbotjes bij het groente, fruit en tuinafval (gft) of niet? Kunnen chipszakken bij het plastic afval? En mag een kapotte halogeenlamp in de glasbak? U vindt de antwoorden op de www.afvalscheidingswijzer.nl.

Klachten over inzameling

Voor klachten over de afvalinzameling kunt u contact opnemen met de klantenservice van HVC via het (gratis) telefoonnummer 0800 – 0700.

Meer weten?

Heeft u vragen? Kijk op de website www.hvcgroep.nl of bel gratis 0800 – 0700. U kunt ook een e-mail sturen aan klantenservice@hvcgroep.nl. De klantenservice van HVC is bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.