Tips voor minder afval

Beter scheiden van afval is belangrijk, maar nog beter is om afval te voorkomen. Hier vindt u een aantal tips.

Nee-Nee of Nee-Ja sticker op uw brievenbus

Plak een Nee-Nee of Nee-Ja-sticker op uw brievenbus,  dan krijgt u geen reclamefolders meer in de brievenbus. Dat scheelt ruim 1.700 folders per jaar en heel veel kilo’s. Vraag een gratis sticker aan via www.neeneeneeja.nl. De sticker kunt u ook gratis afhalen bij de receptiebalie van het gemeentehuis. Wilt u reclamefolders niet missen? Kijk dan bijvoorbeeld op www.reclamefolder.nl.

Weggegooid geld

Zo'n 13 procent van ons eten verdwijnt jaarlijks ongebruikt in de afvalbak, dat is ruim 40 kilo voedsel per persoon per jaar. Alle huishoudens samen verspillen we daarmee in Nederland 700 miljoen kilo goed voedsel. Met de tips van Milieu Centraal kunt u daar iets tegen doen, www.milieucentraal.nl

Weggooien? Mooi niet!

Van elektrische apparaten en computers tot fietsen en kleding, bij het Repair-Café Zwijndrecht kunnen ze uw kapotte spullen gratis repareren. Het Repair-Café is iedere eerste zaterdag van de maand, van 10.00 tot 14.00 uur open. Adres: Hart van Meerdervoort, aan de Perkstraat 57B.

Kringloopwinkel

Bij kringloopwinkel Opnieuw & Co kunt u mooie gebruikte spullen kopen tegen een gunstige prijs. Heeft u bruikbare spullen waar u op uit bent gekeken? Lever ze dan in bij de kringloopwinkel. U maakt er een ander blij mee.

Waarom kopen als je het ook kan lenen?

80% van onze spullen gebruiken we niet vaker dan eens per maand. In plaats van zelf spullen te kopen, kunt u ze ook lenen van buurtgenoten. Delen en lenen kan via allerlei handige deelsites zoals www.peerby.nl.