RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente.

• Podcast burgemeester over veiligheid in Zwijndrecht

De nieuwste podcast van burgemeester Hein van der Loo staat in het teken van veiligheid. Hoe inwoners, bedrijven, politie en gemeente samen bijdragen aan veiligheid in de gemeente Zwijndrecht. De podcast is één van de initiatieven van de gemeente in de Week van de Veiligheid.

• Huisartsen en gemeente werken samen om gezinnen beter te helpen

11 oktober 2021

Gemeente Zwijndrecht, alle huisartsen in Zwijndrecht en het Vivera Sociaal Wijkteam (VSWT) hebben met elkaar afgesproken dat ze meer en beter met elkaar gaan samenwerken in de zorg voor inwoners. De afspraken hebben zij vastgelegd in een samenwerkingsagenda, getekend door Karen de Boom, Anneke Remijn en Ralph Verkleij namens de huisartsen en wethouder Ronald de Meij namens de gemeente.

• Gemeente Zwijndrecht biedt hulp bij het aanmaken van een coronabewijs

14 oktober 2021

Sinds 25 september 2021 heeft iedereen een coronabewijs nodig om uit eten te gaan, theater of bioscoop te bezoeken of naar een sportwedstrijd te gaan. Een coronabewijs kan een digitaal of papieren bewijs zijn. Het is niet voor iedereen makkelijk om zelf aan een coronabewijs te komen. U kunt voor hulp terecht bij bibliotheek Walburg en nu ook bij de Sociaal Raadslieden van de gemeente

• Zwijndrecht zoekt Junior Cyber Agents

07 oktober 2021

De gemeente is op zoek naar Cyber Agents! Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zichzelf opleiden tot Cyber Agent door HackShield te spelen; een spannende online game. Hierdoor leren ze cybercriminaliteit herkennen en voorkomen. De aftrap vindt plaats op zaterdag 9 oktober in het Mobiel Media Lab van de politie.

• Nieuwe werkwijze Lokaal Zorgnetwerk slaat aan

07 oktober 2021

De nieuwe werkwijze van het Lokaal Zorgnetwerk in Zwijndrecht is een succes. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie. De nieuwe werkwijze is een proef van een jaar waarbij de zorg dichtbij huis wordt geregeld. Tot nu toe blijkt dat de hulp beter wordt afgestemd en er eerder resultaten te zien zijn.

• Praat met de raad: Fred Loos (ABZ)

05 oktober 2021
  • Portret van oud-burgemeester Schrijer onthuld

05 oktober 2021

Maandagavond 4 oktober 2021 is het portret van oud-burgemeester Dominic Schrijer van Zwijndrecht gepresenteerd. Burgemeester Hein van der Loo en Schrijer onthulden het olieverfschilderij in de Trouwzaal van het oude Raadhuis in Zwijndrecht.

• Vacature lid raad van commissarissen Sportbedrijf Zwijndrecht

30 september 2021

Sportbedrijf Zwijndrecht is per 1 januari 2022 een nieuwe maatschappelijke organisatie. De gemeente Zwijndrecht is de enige aandeelhouder van deze besloten vennootschap. Het Sportbedrijf Zwijndrecht zorgt voor het beheer, onderhoud en de exploitatie van sportaccommodaties. Voor het te starten sportbedrijf zijn we op zoek naar kandidaten voor de functie van 'lid van raad van commissarissen'.

• Praat met de raad: Jacob van der Duijn Schouten (ChristenUnie-SGP)

30 september 2021
  • Opvoedkrant met handige tips voor ouders

30 september 2021

Alle kinderen verdienen een gezonde en fijne omgeving om op te groeien. Het opvoeden van kinderen en jongeren is heel belangrijk maar soms best lastig. Als ouder loop je regelmatig tegen vragen en twijfels aan. Daarom is het goed om te weten dat je er niet alleen voor staat.