Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Crisisnoodopvang van 150 vluchtelingen in Zwijndrechtse Develhal en Develsteinhal afgeblazen

  28 juni 2022

  De crisisnoodopvang van 150 vluchtelingen voor 2 weken in de Develhal en de Develsteinhal in Zwijndrecht gaat niet door. Nu de vraag van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) significant anders is dan enkele weken geleden, heeft de gemeente Zwijndrecht de voorgenomen noodopvang afgeblazen. "Ons aanbod is daardoor niet langer geschikt", aldus burgemeester Hein van der Loo namens het college van B&W van Zwijndrecht.

 • Nieuwe subsidieregeling voor 2023

  28 juni 2022

  Voor het verstrekken van subsidies is een Algemene subsidieverordening van toepassing. Daarnaast is er een subsidieregeling die meer op de inhoud ingaat en jaarlijks wordt aangepast. Er is een nieuwe subsidieregeling voor 2023. Deze is op 21 juni 2022 vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

 • Portefeuilleverdeling nieuw college Zwijndrecht bekend

  27 juni 2022

  Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Zwijndrecht heeft de verdeling van de portefeuilles vastgesteld. De verdeling geldt voor de collegeperiode 2022-2026. Het college heeft één nieuwe wethouder: Robert Kreukniet. De wethouders Jacqueline van Dongen, Tycho Jansen en Ronald de Meij zetten hun bestuursfunctie voort. Voorzitter van het college is burgemeester Hein van der Loo en de gemeentesecretaris is Ella Croonenberg-Borst.

 • Begraafplaats Munnikensteeg en Minnendael openen deuren voor publiek

  24 juni 2022

  Zaterdag 2 juli organiseren begraafplaats Munnikensteeg en Crematorium &
  Uitvaartcentrum Minnendael van 12.00 uur tot 16.00 uur een open dag. Tijdens deze
  middag is er gelegenheid om een rondleiding te krijgen in Minnendeal én de
  begraafplaats te bezoeken. Voorafgaand aan de open dag onthult wethouder Jacqueline
  van Dongen een speciaal gedenkmonument voor kindjes die zijn overleden.

 • Heerjansdam krijgt een nieuw sport- en beweegpark

  24 juni 2022

  Het skatepark aan de Molenweg in Heerjansdam is toe aan vervanging. De gemeente grijpt de gelegenheid aan om van deze locatie een echt sport- en beweegpark te maken. Het nieuwe park richt zich op sportievelingen tussen de 9 en 99 jaar. Over de exacte invulling mogen de inwoners meedenken!

 • Beoogde wethouders voor Zwijndrecht bekend

  21 juni 2022
 • Praat met de raad: Hilda Rijnaard (PvdA) en Sabine Schipper (D66)

  30 juni 2022
 • Werken in het onderwijs of kinderopvang?

  21 juni 2022

  'Werken in het onderwijs is het mooiste dat er is!' Aldus een leerkracht van een basisschool. Benieuwd naar meer verhalen over het werken in het onderwijs of de kinderopvang? Lees dan de special die deze week in het Stadsnieuws staat in weekblad De Brug en krijg een inkijkje in dit vakgebied.

 • Burgemeester sluit woning vanwege vondst hennepkwekerij

  16 juni 2022

  Burgemeester Hein van der Loo heeft een woning gesloten voor de duur van drie maanden. In een woning aan de Van Ruisdaelstraat werden 93 hennepplanten aangetroffen.

 • Opening Kidsbeweegroute Hooge Nesse

  18 juni 2022

  Op zaterdag 18 juni 2022 wordt in de Hooge Nesse een beweegroute voor kinderen geopend. De Kidsbeweegroute is gemaakt voor en door kinderen uit Zwijndrecht. Leerlingen van groep 4/5 van Kindcentrum De Notenbalk en scoutinggroep de Welka's Panoord hielpen mee met het ontwerp.