Het laatste nieuws van de gemeente.

• Praat met de raad: Fred Loos (ABZ) en Lia Prins (GroenLinks)

29 september 2022
  • Lokale omroep aanwijzen

29 september 2022

Een lokale omroep verzorgt het publieke media-aanbod in een gemeente. Zo’n omroep wordt door het Commissariaat voor de Media aangewezen als lokale publieke media-instelling. Het Commissariaat wijst per gemeente maar één omroep aan. Algemene Televisie en Radio Omroep Stichting Swindregt (ATOS) is voor vijf jaar aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van publieke mediadiensten in de gemeente Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Deze periode van vijf jaar is ingegaan op 28 juli 2018 en eindigt op 28 juli 2023.

• Gedeputeerde Anne Koning op bezoek bij bouwprojecten in Zwijndrecht

23 september 2022 Gedeputeerde Anne Koning op bezoek bij bouwprojecten in Zwijndrecht
  • Praat met de raad: Roderik van Zijderveld (CDA) en Andries van Gemerden (ChristenUnie-SGP)

22 september 2022
  • Zwijndrecht voert opkoopbescherming in

22 september 2022

De gemeente Zwijndrecht wil mensen die op zoek zijn naar een koopwoning meer kans geven op een betaalbare woning. Daarom heeft de gemeente deze maand de opkoopbescherming ingevoerd. Dat houdt in dat vanaf 21 september 2022 woningen met een WOZ-waarde tot en met 355.000 euro (NHG-grens 2022, die jaarlijks kan worden aangepast) de eerste vier jaar na verkoop niet verhuurd mogen worden.

• 'Zwijndrechtse Heugel' voor Ger Westdijk

20 september 2022

Ger Westdijk uit Zwijndrecht is maandag 19 september 2022 onderscheiden met 'De Zwijndrechtse Heugel'. Burgemeester Hein van der Loo reikte namens het gemeentebestuur van Zwijndrecht de gemeentelijke onderscheiding uit aan de verraste vrijwilliger van het Rode Kruis in Zwijndrecht.

• Praat met de raad: Fred Loos (ABZ) en Daan Spanjersberg (VVD)

15 september 2022
  • Programma Week van de Opvoeding

26 september 2022

Van 3 tot en met 9 oktober is het de Week van de Opvoeding. Dit jaar is het thema 'Samen delen, samen weten' omdat je met elkaar meer weet dan alleen. Kleine problemen of hulpvragen zijn vaak snel op te lossen door deze uit te wisselen met een ander. We hebben in en rondom deze week een aantal activiteiten die ondersteuning kunnen bieden bij de opvoeding.

• Praat met de raad: Niels Florusse (CDA) en Gerard Slotema (PvdA)

08 september 2022
  • Integrale veiligheidscontroles in Zwijndrecht

07 september 2022

De gemeente Zwijndrecht voert meerdere keren per jaar onaangekondigde veiligheidscontroles bij bedrijven uit. De gemeente doet dit samen met haar netwerkpartners, zoals de politie, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, de Nederlandse Arbeidsinspectie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team. Deze controles dragen bij aan een eerlijk ondernemingsklimaat. Ze zijn bedoeld om criminele activiteiten te signaleren en onveilige en/of overlastgevende situaties tegen te gaan.