Terugblik op het bezoek van Burgemeester Leon Anink aan middelbare school Loket Zwijndrecht

In september 2023 hebben leerlingen van Loket Zwijndrechtse Waard meegedacht over de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Dit leidde uiteindelijk tot de benoeming van burgemeester Leon Anink. Maandag 3 juni maakten de leerlingen van de middelbare school aan de Laurensvliet persoonlijk kennis met burgemeester Anink.

Het bezoek begon met een openhartig gesprek tussen de burgemeester en een aantal leerlingen. Burgemeester Anink luisterde aandachtig naar de verhalen van de jongeren over hun schoolervaringen en de zaken die hen bezighouden. Hij deelde ook zijn eigen herinneringen aan zijn middelbare schooltijd, wat zorgde voor een open gesprek. Een belangrijk thema dat tijdens het gesprek naar voren kwam, was het belang van jezelf kunnen zijn op school.

Rondleiding door de school

Na het gesprek volgde een rondleiding door de school. De burgemeester nam een kijkje bij onder andere de afdeling mobiliteit en transport, bouwen, wonen en interieur en zorg en welzijn. De rondleiding gaf hem een goed inzicht in de diverse opleidingen en mogelijkheden die Loket Zwijndrechtse Waard biedt.

De openheid en betrokkenheid van de leerlingen en docenten zorgden voor een prettige en waardevolle kennismaking tussen de school en de gemeente. De uitwisseling van ideeën en ervaringen heeft bijgedragen aan een positieve verbinding tussen de school en de gemeente.

Burgemeester Leon Anink en leerlingen van middelbare school Loket Zwijndrechtse Waard