Speeltuin Vliegensvlug in Vliegeniersbuurt officieel geopend

Op 5 juni 2024 is de nieuwe speeltuin in de Vliegeniersbuurt officieel geopend. Wethouder Jacqueline van Dongen (Openbare ruimte) openende de speeltuin samen met de kinderen die niet konden wachten om te gaan spelen.

Vliegeniersbuurt Vliegensvlug openen speeltuin lint doorknippen

De nieuwe speeltuin heeft de naam Vliegensvlug. Zoals de naam doet vermoeden, staat de nieuwe speeltuin helemaal in het teken van vliegen. Dat past natuurlijk perfect bij de Vliegeniersbuurt.

Vliegensvlug

De piloten van Zwijndrecht kunnen van alles beleven in de nieuwe speeltuin. Zo zijn er hoogteverschillen aangebracht in het pad door de speeltuin, is er een uitkijktoren, een trampoline en kunnen de kinderen flink klimmen en klauteren over het grote speeltoestel.  

Speeltoestel vliegtuig Vliegeniersbuurt versierd met ballonnen

Stemmen

De kinderen in de Vliegeniersbuurt moesten even wachten op de speeltuin, maar hebben wel zelf voor de speeltuin gekozen. In mei 2023 kon er worden gestemd op 2 ontwerpen. Het ontwerp Vliegensvlug kwam als winnaar uit de bus. De speeltuin is ontworpen door JACCO inrichting buitenruimte. 

Werkzaamheden Vliegeniersbuurt

De komende jaren wordt er hard gewerkt in de Vliegeniersbuurt. De gemeente gaat het riool vervangen en grijpt de kans aan om de wijk opnieuw in te richten. Bij de nieuwe inrichting wordt rekening gehouden met klimaatverandering, hittestress, wateroverlast en parkeren. 

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.zwijndrecht.nl/vliegeniersbuurt