Let op: gewijzigde verkeerssituatie Beethovenlaan door werkzaamheden gemaal

Op 10 juni starten de werkzaamheden voor het plaatsen van een nieuw gemaal aan de Beethovenlaan, in de buurt van bushalte 'Sweelinckplantsoen'. Het werk duurt naar verwachting 4 weken. Tijdens de werkzaamheden geldt er een gewijzigde verkeerssituatie tussen winkelcentrum Oudeland en de Pijperlaan.

Het gemaal aan de Beethovenlaan pompt het rioolwater naar een hoger gelegen riool. We gaan dit gemaal vervangen. Daarvoor gaan we de weg opbreken, het nieuwe gemaal plaatsen en het opgebroken deel van de weg opnieuw asfalteren. Het vervangen van het gemaal betekent het volgende voor het verkeer:

• Op dinsdag 25 juni is de Beethovenlaan gedeeltelijk afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid. Voetgangers kunnen via de trottoirs langs het werk lopen.
  • Op andere dagen tijdens de werkzaamheden geldt er eenrichtingsverkeer vanaf winkelcentrum Oudeland tot de kruising met de Pijperlaan. Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen langs het werk, aan één kant van de weg.

Wijk en woningen blijven bereikbaar

De woningen direct aan het werk zijn bereikbaar via de trottoirs. Doorgaand verkeer richting de A16 wordt omgeleid via de Mozartlaan en de Burgemeester Pijl Hogeweglaan. Belangrijke plekken in de wijk zoals winkelcentrum Oudeland, wijkgebouw 't Klankbord, basisschool de Develhoek en Yes! Kinderopvang blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Buslijnen 717 en 2

Buslijn 2 stopt van 10 juni tot en met 5 juli tijdelijk bij de kruising tussen de Beethovenlaan en de Mozartlaan. Buslijn 717 stopt in deze periode tijdelijk aan de Burgemeester Pijl Hogeweglaan. De bushaltes ‘Sweelinckplantsoen’ en ‘Bachstraat’ komen in deze periode te vervallen. Kijk voor actuele reisinformatie op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/dmg/.

Verkeerssituatie Beethovenlaan werkzaamheden gemaal