Week van het geld: Bedwing de bling

Van 27 maart tot en met 31 maart vindt de 12e editie van de Week van het geld plaats. Deze nationale projectweek heeft als doel om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld, thuis en in de klas. Door kinderen en jongeren financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd.

Tijdens de 12e editie van de Week van het geld willen we jongeren leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Want wat lonkt en blinkt er een hoop. ‘Bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan. Is verleiding dan iets nieuws? Zeker niet. Het is zo oud als de weg naar Rome. Op de Oudhollandse tegeltjes vind je hier ook allerlei wijsheden over (‘Wie het kleine niet eert…’). Met ‘Bedwing de bling’ steken we deze tegelwijsheden in een nieuw jasje. Want het is prima om soms aan een verleiding toe te geven, zolang je maar weet wanneer je de bling moet bedwingen om niet in financiële problemen te komen.

Activiteiten 2023

In Zwijndrecht is er dit jaar weer een speciaal programma met activiteiten rondom de Week van het geld. Leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Dolfijn krijgen een speciale geldles. Jongeren kunnen op diverse locaties meedoen met de Schulden Escape Game om te leren hoe ze met geld om kunnen gaan. Voor volwassenen en ouderen is er een presentatie Veilig Bankieren.

Download hier het programma

Samen tegen geldzorgen

Heb je hulp nodig bij geldzaken? Of heb je schulden en/of geldzorgen? De gemeente biedt op verschillende manieren hulp. Kijk op de website www.zwijndrecht.nl/samentegengeldzorgen waar je terecht kan met vragen en zorgen over geld. 

 

Programma Week van het geld 2023