Nieuwe geldkrant voor ouderen

Deze vierde editie van de geldkrant is gericht op ouderen en uitgebracht rondom de Week van het Geld. Er staat in waar mensen terecht kunnen voor hulp met (geld)zorgen, welke minimaregelingen er zijn voor ouderen en hoe je geldzorgen kunt voorkomen. Daarnaast staan er tips in voor veilig omgaan met financiën, bankzaken, telefoon en computer. Ook onderwerpen als babbeltrucs, ouderenmishandeling, testament en financiële belangenbehartiging komen aan bod. En er staat een leuke puzzel met prijsvraag in waarmee je kans maakt op een boodschappen bon.

tycho en jannie geldkrantWethouder Tycho Jansen ging voor de geldkrant in gesprek met Jannie Rosman (76) van de Seniorenraad. Jannie weet hoe het is om weinig geld te hebben en wil daar ook open over vertellen. Tien jaar geleden is ze zo opgelicht dat ze zelfs in de Schuldhulpverlening terecht kwam. Dat traject is inmiddels klaar, maar Jannie weet wat geldzorgen zijn. En wat deze zorgen doen met mensen. Om op te komen voor ouderen, bijvoorbeeld met (geld)zorgen, is ze een jaar geleden lid geworden van de Seniorenraad. Tycho en Jannie zijn het er samen over eens: "Praten over (geld)zorgen geeft rust."

Meer informatie?

De geldkrant is verkrijgbaar bij de wijkcentra, bibliotheek, het gemeentehuis en in ouderen- en woon-zorgcomplexen. Kijk ook eens op: www.zwijndrecht.nl/samentegengeldzorgen  

Download de onlne geldkrant hier

Hulp nodig?

Goed uitkomen met geld is niet altijd even makkelijk. Door onverwachte uitgaven, een laag inkomen en hoge (energie)prijzen kan het zijn dat je maar net rond kunt komen. Of dat je misschien al geldproblemen hebt. Heb jij hier zorgen over? Weet dat er hulp is, ook voor jou.
Bel met vragen of zorgen naar het Vivera Sociaal Wijkteam 078 770 81 81 of het Bureau Sociaal Raadslieden 078 770 37 20.