Ernstige verkeershinder in de buurt door afsluiting Haringvlietbrug

Rijkwaterstaat start 9 juni 2023 met het renoveren van de Haringvlietbrug. Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 23.00 is de brug afgesloten voor al het verkeer. Dit zorgt voor extra drukte op de wegen in de regio Drechtsteden. Niet alleen op de snelwegen maar ook op de lokale wegen. 

Het verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de A59, A17 en A16 (Moerdijkbrug) en via de N59 en N57 (Haringvlietdam). In de Hoeksche Waard wordt het verkeer omgeleid via de N217 en de Kiltunnel (tolvrij tijdens afsluiting).

Extra reistijd

De werkzaamheden zijn noodzakelijk en de hinder is onvermijdelijk. De extra reistijd op de omleidingsroutes kan tijdens de spits oplopen tot meer dan een uur. Rijkswaterstaat treft maatregelen om de hinder te beperken, maar daar is ook de hulp van de weggebruiker bij nodig. Bereid je dus voor en kijk hoe je slimmer of anders kunt reizen. Als je vaker de fiets pakt, met het openbaar vervoer of buiten de spits reist, dan help je de mensen die deze mogelijkheden niet hebben, mensen in vitale beroepen of logistieke dienstverleners. Zij kunnen dan zonder al te grote vertragingen hun bestemming bereiken. 

Renovatie noodzakelijk

De Haringvlietbrug is in 1964 geopend voor verkeer. Nu, bijna 60 jaar later, heeft de brugklep het einde van zijn technische levensduur bereikt en kan deze niet meer worden bediend voor de scheepvaart. Rijkswaterstaat gaat de brugklep, het bewegingswerk en alle technische systemen vervangen. Door de renovatie blijft de brug ook in de toekomst veilig en de regio bereikbaar.

Meer informatie?
Meer weten over de werkzaamheden en omleidingen? Kijk op
www.rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug  

 

Haringvlietbrug
Foto: Paul van Baardwijk