Voormalige boerderij Van 't Hoff volledig uitgebrand in oudejaarsnacht

In de oudejaarsnacht is de leegstaande voormalige Van 't Hoff-boerderij aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht volledig door brand verwoest.

Vanwege de veiligheid en om het blussen beter mogelijk te maken is de voorgevel van het pand in de loop van de nacht gesloopt. De boerderij stond op de nominatie om gesloopt te worden om plaats te maken voor een kleinschalige woonzorgvoorziening met daar omheen eengezinswoningen. Meer informatie hierover vindt u op de projectpagina.

Zeer grote brand

De brand in de voormalige woning brak even voor 23.00 uur uit en sloeg door de harde wind al snel over naar de ernaast gelegen schuur met het kenmerkende rode pannendak. De brandweer was met veel personeel en materieel aanwezig. In verband met de waterwinning schaalde de brandweer op naar middenbrand en later naar zeer grote brand. Tijdens het blussen kwam er veel rook vrij. Dat was aanleiding om 2 keer een NL Alert te versturen waarin bewoners werd geadviseerd uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten.

Brand onder controle

Kort na middernacht was de brand onder controle en nam de rook weer af. De brandweer is tot in de vroege ochtend bezig geweest met nablussen. Vandaag (nieuwjaarsdag) wordt het terrein voor de veiligheid afgezet.