Nieuwe WMO-regels voor Zwijndrecht: wat vindt u belangrijk?

Nieuwe regels, nieuwe kansen. Op maandag 6 en 13 februari organiseert de gemeente Zwijndrecht meedenk-bijeenkomsten over de WMO-regels voor de gemeente. Uw mening en ervaringen zijn van belang om deze nieuwe regels zo goed mogelijk te maken. Heeft u vragen of een idee? Kom op 6 februari naar Spektakel (Zwijndrecht) of op 13 februari naar Midden-In (Heerjansdam) en denk en praat mee. Voor de juiste hulp op de juiste plek. Wethouder Ronald de Meij is erbij. U ook?

ronald de meijWMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet zorgt ervoor dat mensen die dat nodig hebben, een steuntje in de rug krijgen. Voorbeelden zijn hulp in de huishouding, dagopvang, activiteiten in een wijkcentrum of vervoer met de seniorenbus. 

Meer op maat

Waarom er nieuwe WMO-regels komen? Wethouder De Meij legt uit: “We werken veel samen met de andere 6 gemeenten van de Drechtsteden. Ook binnen het sociaal domein. De afgelopen jaren ging dat goed. Samen krijg je meer voor elkaar. Daarom zijn we samen met de sociale dienst in gesprek over welke hulp het best past bij ons. Dit betekent meer maatwerk en dat is een groot voordeel. Maar wat is maatwerk voor u? Wat vindt u belangrijk? Voor het beste resultaat hebben we u nodig. Vandaar dat we deze meedenk-bijeenkomsten organiseren.” 

Vrijwilligers en mantelzorgers

“In Zwijndrecht hebben we aandacht voor elkaar”, vervolgt De Meij. “We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Gelukkig gaat dat al goed, mede dankzij de vele actieve vrijwilligers en mantelzorgers in Zwijndrecht. Maar soms is extra hulp of ondersteuning echt nodig. Dan is het fijn dat de WMO er is. Er is hierbij wel een kanttekening. Want eerlijk is eerlijk. We kunnen niet alles oplossen. Wat we wel kunnen is in alle openheid onze ideeën en verwachtingen delen. Samen maken we Zwijndrecht.” 

Denk mee!

Denk mee en praat mee op 6 februari in Spektakel, Norderstedtplein 10 in Zwijndrecht. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en duurt tot 21.00 uur. Of kom op 13 februari naar Woonzorgcentrum Midden-In, Sportlaan 10 in Heerjansdam. Daar start de middag om 14.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur) en duurt tot 15.30 uur. Wilt u erbij zijn? Meld u aan via denkmee@zwijndrecht.nl. Lukt mailen niet? Laat een briefje met uw naam achter bij de balie in het gemeentehuis. Aanmelden kan tot 3 februari voor Spektakel en tot 8 februari voor Midden-In. 

Wat doen we ermee?

In maart bespreken we de opbrengsten van de meedenk-sessies met de gemeenteraad. In juni neemt de gemeenteraad een besluit over de nieuwe WMO-regels. We houden u op de hoogte van de uitkomsten via onze website www.zwijndrecht.nl. 

Wethouder Ronald de Meij: “Met uw bijdrage helpt u ons. Ik reken op uw komst. Graag tot 6 of 13 februari.” 

Bekijk hier de video met de uitnodiging van wethouder Ronald de Meij