'Zwijndrechtse Heugel' voor Ger Westdijk

Ger Westdijk uit Zwijndrecht is maandag 19 september 2022 onderscheiden met 'De Zwijndrechtse Heugel'. Burgemeester Hein van der Loo reikte namens het gemeentebestuur van Zwijndrecht de gemeentelijke onderscheiding uit aan de verraste vrijwilliger van het Rode Kruis in Zwijndrecht.

De heer Westdijk kreeg de gemeentelijke erespeld, omdat hij zich al 40 jaar inzet als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Hij geeft les aan mensen die hun EHBO- en reanimatie-certificaat willen halen. Verder is hij vice-voorzitter van het bestuur, coördinator Evenementenhulpverlening en coördinator vrijwilligersmanagement. De laatste jaren draait hij zelf geen diensten meer als hulpverlener, maar springt hij desgewenst nog wel met veel plezier bij. 
 
Burgemeester Hein van der Loo reikte de onderscheiding uit in het gebouw van het Rode Kruis in de Kapitein Rietbergenflat in Zwijndrecht. Van der Loo: "Ger Westdijk is het toonbeeld van een bevlogen vrijwilliger, die zich al jaren belangeloos inzet voor het Rode Kruis en daarmee ook voor de Zwijndrechtse gemeenschap."

Zwijndrechtse Heugel

'De Zwijndrechtse Heugel' is een gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een draagspeld, die toegekend wordt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Zwijndrecht. Een Heugel kan worden aangevraagd voor personen die een onbezoldigde bestuursfunctie van minstens 10 jaar hebben verricht of vrijwilligers die (buiten familiebanden) minimaal 15 jaar vrijwilligerswerk in Zwijndrecht hebben gedaan.
 

Burgemeester reikt Heugel uit aan Ger Westdijk