Praat met de raad: Roderik van Zijderveld (CDA) en Andries van Gemerden (ChristenUnie-SGP)

Dit zijn berichten van de Zwijndrechtse politieke partijen

 

Praat met de raad

 

Roderik van Zijderveld

Raadscommissielid CDA

Heerjansdam    

De afstand tussen Heerjansdam en het Raadhuisplein is fors. Dat realiseer ik mij nog meer sinds ik deze route als raadscommissielid vaak afleg. Het was dan ook goed om onlangs het politieke jaar te openen bij vv Heerjansdam. Complimenten aan deze mooie vereniging voor de gastvrije ontvangst! En leuk dat de collega’s nu een keer mijn kant op kwamen in plaats van andersom. Een mooi moment om iedereen weer even te laten zien dat de gemeente Zwijndrecht niet ophoudt bij Kijfhoek.    

Als CDA willen we Heerjansdam minstens net zo goed vertegenwoordigen als Zwijndrecht. Dit door aandacht te vragen voor specifiek Heerjansdamse problemen, zoals recent bijvoorbeeld voor het ruimtegebrek op de begraafplaats. Maar ook door ons in te blijven zetten voor een nieuwe, goed functionerende Dorpsraad. En door zelf en als fractie goed bereikbaar te zijn voor vragen en ideeën (ja, dit is een uitnodiging...).    

Op deze manier willen we er als CDA voor zorgen dat het Raadhuisplein dichter bij Heerjansdam komt te liggen! 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail rl.van.zijderveld@zwijndrecht.nl
 

Andries van Gemerden

Fractievoorzitter ChristenUnie-SGP

Armoede

Pas werd bekend dat 40 procent van de klanten van een energiebedrijf een betalingsachterstand heeft. Hier kunt u/kan jij dus zomaar bij horen. Er komen verhalen bij mij binnen over mensen die naar een energievoorschot van 800 euro per maand zouden moeten. Mensen waarbij de verhuurder het huis nog niet heeft geïsoleerd. Mensen die in een koopwoning zitten en geen geld hebben om te verduurzamen. Soms hoor je van totale wanhoop.

Verhuizen is geen optie. Bezuinigen op boodschappen is al gedaan! Nog minder uitgeven aan de kleding van de kinderen? Steeds de zorgen over geld. Je hoopt dat er niets kapotgaat. Die zorgen hangen als een schaduw over alles heen. Armoede zit in jouw hele leven, zoals vocht en schimmel in een huis wat slecht geïsoleerd is of slecht onderhouden is.

Een warme kamer, een warme maaltijd en een dak boven je hoofd zijn echt de meest minimale zaken die we moeten willen regelen voor iedereen.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail a.van.gemerden@zwijndrecht.nl