Praat met de raad: Fred Loos (ABZ) en Daan Spanjersberg (VVD)

Dit zijn berichten van de Zwijndrechtse politieke partijen

 

Fred Loos                                                

Fractievoorzitter ABZ                  

Tijd om na te denken, terug en vooruit te kijken

Tijdens de zomervakantie en daarvoor is er veel gebeurd waardoor wij, ik tot de gedachte gekomen ben “In wat voor slechte film zijn wij terecht gekomen?”. Hadden we eerst corona, daarna een oorlog, discussie over stikstof, asielzoekers en niet geheel onbelangrijk de kosten van het levensonderhoud die de pan uit rijzen. Je verwacht dan een daadkrachtige regering. Die snapt wat er gaande is en daarnaar handelt maar niets van dat alles.

De rente wordt verhoogd om de inflatie te beteugelen. Vreemd want de reden waarom is grotendeels te wijten aan een oorlog waar wij of bedrijven NUL invloed op hebben. Met als gevolg stijgende grondstoffen waarbij gas en elektra de grootste boosdoeners zijn. De regering hult zich vervolgens in stilzwijgen. 20 september dan krijgt u antwoord daar waar nu actie verwacht wordt.

Lokaal kunnen wij niets met deze dossiers. Wat wij kunnen is opletten op de stijging van de lokale lasten voor 2023. ABZ stelt zich op het standpunt dat deze niet of zeer beperkt kunnen stijgen.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht, www.facebook.com/abzwijndrecht/

via e-mail f.loos@zwijndrecht.nl

 

Daan Spanjersberg

Fractievoorzitter VVD

Ja, glasvezel in Zwijndrecht

Een lang gekoesterde wens van de VVD Zwijndrecht komt uit. Begin 2023 gaat men glasvezel uitrollen in Zwijndrecht. Eerder stelde wij (met het CDA) daar vragen over want het duurde ons allemaal veel te lang. Men ziet internet gebruik per jaar met 40% groeien en thuiswerken en studeren blijft nog altijd meer dan voor Corona. Momenteel spreekt de gemeente nog met 2 aanbieders die glasvezel gaan aanleggen, de bedoeling is dat in heel Zwijndrecht bij particulieren en bedrijven glasvezel gaat komen. Weer een punt uit ons verkiezingsprogramma dat we waar gaan maken, hoe mooi is dat? En zo zullen we door blijven gaan in het verwezenlijken van onze punten, die al veel zijn terug te vinden in ons gezamenlijk Raadsprogramma 2.0

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail deh.spanjersberg@zwijndrecht.nl