Open Monumentendag zaterdag 10 september 2022

Op zaterdag 10 september 2022 is het Open Monumentendag. Daarom organiseert de gemeente Zwijndrecht veel verschillende leuke activiteiten voor inwoners. Denk bijvoorbeeld aan een ontbijt, rondleidingen door het oude Raadhuis en het gemeentehuis, een monumentenfietstocht, trouwen voor één dag een EHBO-cursus voor baby's en kinderen en meer. De activiteiten vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur.

Rondleiding

Wie een rondleiding van burgemeester Hein van der Loo wil, doet er goed aan tijdig te reserveren. De burgemeester geeft om 13.00 uur een rondleiding door het gemeentehuis en Oude Raadhuis. Ook vicevoorzitter Chris Moorman en raadslid Thomas Loos geven rondleidingen aan belangstellenden. Het oude raadhuis, een rijksmonument uit 1932, kende vroeger verschillende functionaliteiten. Het was naast gemeentehuis ook een postsorteercentrum, een postkantoor, een politiebureau en een bodewoning. Het huidige raadhuis heeft een kantoorgedeelte met de burgemeesterskamer op een prominente plek. Waar vroeger het postkantoor en het politiebureau zat, is nu de expositieruimte van KunZt.

Activiteiten voor jong en oud

Naast verschillende rondleidingen door het gemeentehuis organiseert de gemeente Zwijndrecht nog tal van andere activiteiten. Zo kan jong en oud onofficieel en voor één dag met elkaar trouwen in de trouwzaal in het Oude Raadhuis. Trouwen met kinderen, opa's, oma's, ouders, geliefdes. Alles kan. Wie op zoek is naar iets actiefs kan zich vermaken met de monumentenfietstocht. Te fietsen door zowel Zwijndrecht als Heerjansdam. Er zijn workshops voor en met kinderen en baby's te doen, er zijn oldtimers te bewonderen voor het gemeentehuis, een expositie in KunZt en een optreden in de Kijfhoekkerk.

Ontbijt, lunch of brunch

Ook kunt u zich als inwoner van Zwijndrecht aanmelden voor een ontbijt, lunch of brunch. U kunt genieten van een kop koffie, croissantje, broodjes en fruit tussen 10.00 en 13.45 uur. Aanmelden kan voor maximaal twee personen via de website. U reserveert daarmee een timeslot van 45 minuten.

Reserveren

De toegang van alle activiteiten is gratis, maar voor veel activiteiten is reserveren verplicht. Kijkt u voor meer informatie over de activiteiten en reserveren dus even op de website: www.kunztzwijndrecht.nl/openmonumentendag.