Lokale omroep aanwijzen

Een lokale omroep verzorgt het publieke media-aanbod in een gemeente. Zo’n omroep wordt door het Commissariaat voor de Media aangewezen als lokale publieke media-instelling. Het Commissariaat wijst per gemeente maar één omroep aan. Algemene Televisie en Radio Omroep Stichting Swindregt (ATOS) is voor vijf jaar aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van publieke mediadiensten in de gemeente Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Deze periode van vijf jaar is ingegaan op 28 juli 2018 en eindigt op 28 juli 2023.

Aanvraag indienen

Wilt u als partij in aanmerking komen voor een aanwijzingsbesluit lokale oproep in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht? Dient u dan voor 28 januari 2023 een aanvraag in bij het Commissariaat. Een aanvraag dient u in via de website van het Commissariaat van de Media via: www.cvdm.nl/toestemmingen/lokale-omroep-beginnen. Op deze website vindt u ook meer informatie over het beginnen van een lokale oproep en voorwaarden.

Proces

De gemeenteraad adviseert het Commissariaat bij de aanwijzing. Zo’n aanwijzing (ook wel vergunning genoemd) geldt voor vijf jaar. In deze periode kan er in principe geen andere lokale omroep voor die gemeente worden aangewezen. Iedereen kan een aanvraag doen. Wel moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan