September

 • Open Monumentendag zaterdag 10 september 2022

  01 september 2022

  Op zaterdag 10 september 2022 is het Open Monumentendag. Daarom organiseert de gemeente Zwijndrecht veel verschillende leuke activiteiten voor inwoners. Denk bijvoorbeeld aan een ontbijt, rondleidingen door het oude Raadhuis en het gemeentehuis, een monumentenfietstocht, trouwen voor één dag een EHBO-cursus voor baby's en kinderen en meer. De activiteiten vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Maatregelen om overlast in Noord aan te pakken

  05 september 2022

  Met een pakket aan maatregelen werken we aan het terugdringen van de overlast rondom wijkgebouw Xiejezo in wijk Noord. Zo krijgt het wijkgebouw tijdelijk een Mosquito aan de gevel, een apparaat dat met een hoge doordringende pieptoon jongeren kan verdrijven die 's nachts overlast geven. Daarnaast voeren we als gemeente gesprekken met de ouders van deze jongeren, zijn de bankjes op het plein tijdelijk weg gehaald en surveilleren politie en boa's vaker in de wijk. Tegelijkertijd zoeken we naar plekken waar jongeren wel kunnen verblijven.

 • Praat met de raad: Niels Florusse (CDA) en Gerard Slotema (PvdA)

  08 september 2022
 • Programma Week van de Opvoeding

  26 september 2022

  Van 3 tot en met 9 oktober is het de Week van de Opvoeding. Dit jaar is het thema 'Samen delen, samen weten' omdat je met elkaar meer weet dan alleen. Kleine problemen of hulpvragen zijn vaak snel op te lossen door deze uit te wisselen met een ander. We hebben in en rondom deze week een aantal activiteiten die ondersteuning kunnen bieden bij de opvoeding.

 • Zwijndrecht voert opkoopbescherming in

  22 september 2022

  De gemeente Zwijndrecht wil mensen die op zoek zijn naar een koopwoning meer kans geven op een betaalbare woning. Daarom heeft de gemeente deze maand de opkoopbescherming ingevoerd. Dat houdt in dat vanaf 21 september 2022 woningen met een WOZ-waarde tot en met 355.000 euro (NHG-grens 2022, die jaarlijks kan worden aangepast) de eerste vier jaar na verkoop niet verhuurd mogen worden.

 • Praat met de raad: Fred Loos (ABZ) en Daan Spanjersberg (VVD)

  15 september 2022
 • 'Zwijndrechtse Heugel' voor Ger Westdijk

  20 september 2022

  Ger Westdijk uit Zwijndrecht is maandag 19 september 2022 onderscheiden met 'De Zwijndrechtse Heugel'. Burgemeester Hein van der Loo reikte namens het gemeentebestuur van Zwijndrecht de gemeentelijke onderscheiding uit aan de verraste vrijwilliger van het Rode Kruis in Zwijndrecht.

 • Praat met de raad: Roderik van Zijderveld (CDA) en Andries van Gemerden (ChristenUnie-SGP)

  22 september 2022
 • Praat met de raad: Fred Loos (ABZ) en Lia Prins (GroenLinks)

  29 september 2022
 • Lokale omroep aanwijzen

  29 september 2022

  Een lokale omroep verzorgt het publieke media-aanbod in een gemeente. Zo’n omroep wordt door het Commissariaat voor de Media aangewezen als lokale publieke media-instelling. Het Commissariaat wijst per gemeente maar één omroep aan. Algemene Televisie en Radio Omroep Stichting Swindregt (ATOS) is voor vijf jaar aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van publieke mediadiensten in de gemeente Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Deze periode van vijf jaar is ingegaan op 28 juli 2018 en eindigt op 28 juli 2023.

 • Gedeputeerde Anne Koning op bezoek bij bouwprojecten in Zwijndrecht

  23 september 2022
 • Symposium over gebiedsontwikkeling en afscheid Jos Huizinga

  29 september 2022

  Vertrouwen geven, samenwerken en durven dromen is de kern om je doel te bereiken. Dat kwam naar voren tijdens het symposium 'Vertrouwen in gebiedsontwikkeling'. Het symposium vond dinsdag 28 september plaats als afscheidscadeau voor de Zwijndrechtse oud-wethouder Jos Huizinga, die na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in het openbaar bestuur afscheid nam van de politiek.