Praat met de raad: Sabine Schipper (D66) en Patrick Stam (GroenLinks)

Dit is een bericht van de politieke partijen D66 en GroenLinks

Praat met de raad

Sabine Schipper                                               

Fractievoorzitter D66                  

 

Regenboogvlaggen

 

Heeft u ze ook zien wapperen dinsdag 11 oktober? De regenboogvlaggen? 

Op diverse plekken in de gemeente Zwijndrecht werden namelijk regenboogvlagen gehesen tijdens internationale Coming Out Day. Zo zagen we o.a. de regenboogvlag wapperen bij het gemeentehuis, het Develsteincollege, de bibliotheek, bij (sport)verenigingen, ondernemers, kerken en de Kiboehoeve. Want op de jaarlijkse Coming Out Day besteden we aandacht aan het moment dat (LHBTI+) mensen openlijk uitkomen (oftewel de coming-out) voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. 

Dit lijkt zo vanzelfsprekend in 2022, maar dat is zeker niet altijd het geval. Ook in Zwijndrecht kan nog steeds niet iedereen zichtbaar zichzelf zijn en worden mensen gediscrimineerd om hun seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Daarom zet D66 Zwijndrecht zich al jaren keihard in voor een Zwijndrecht waar we elkaar respecteren en accepteren zoals we zijn. Want kom nou toch, het is 2022.

Heeft u hier ideeën over? Laat het me weten! Stuur me een mail via onderstaand mailadres of kom langs bij onze D66-fractie. 

Wees welkom!

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht,

e-mail sk.schipper@zwijndrecht.nl

 

 

Patrick Stam                                           

Raadslid GroenLinks                      

Uithoudingsvermogen

Den Haag test ons geduld en uithoudingsvermogen. Wachtend op een nieuw pleistertje voor veel te grote wonden, gaan we de winter tegemoet. Onze gemeente probeert met gemeentelijk beleid extra te ondersteunen. Niet alleen onze inwoners met de kleinste portemonnee, maar ook diegenen met een iets hoger inkomen. Mijn collega Lia Prins heeft in onze vorige column al aangegeven dat regelingen wel aangevraagd moeten worden. Dit is wettelijk zo bepaald. Dus: bij twijfel… aanvragen! 

Wat we ondertussen bijna zouden vergeten is dat velen niet eens een huis hebben om te verwarmen. Of ze wonen in een slecht geïsoleerd huis en hebben geen mogelijkheden te verduurzamen of verhuizen. Zwijndrecht gaat bouwen, die koers was al ingezet. Toch maakt GroenLinks zich zorgen. Worden er wel genoeg betaalbare woningen gebouwd? De koers die Zwijndrecht heeft ingezet, is volgens ons teveel gericht op dure woningbouw. GroenLinks blijft zich inzetten voor betaalbaar en duurzaam wonen!

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht,

e-mail  pw.stam@zwijndrecht.nl