Hijs de vlag op Coming Out Day!

Zwijndrecht is een gemeente waar iedereen zichzelf mag zijn en waarin we elkaar daarin respecteren! Vandaag is het 11 oktober en deze dag staat in het teken van de internationale Coming Out Day. 

Op de jaarlijkse Coming Out Day besteden we in Zwijndrecht aandacht aan het uit de kast komen oftewel de coming-out; het moment dat (LHBT) mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit, Om dit te vieren en om dit bespreekbaar te maken hijsen we ook dit jaar weer de regenboogvlag.

In Zwijndrecht vinden we het belangrijk dat iedereen tot zijn recht komt en niemand wordt gediscrimineerd. In Zwijndrecht accepteren we elkaar allemaal zoals we zijn, er wordt niemand uitgesloten of benadeeld. Samen zorgen we voor een Zwijndrecht waarin iedereen zich thuis voelt. Dat lijkt vanzelfsprekend maar is het niet altijd: daar moeten we aan blijven werken met elkaar.

Daarom hijsen we ook vandaag weer de Regenboogvlag. Afgelopen week hebben we verenigingen, organisaties en ondernemers opgeroepen om vandaag de regenboogvlag te hijsen. En er wapperen vele regenboogvlaggen in Zwijndrecht! Zo laten we met elkaar zien dat iedereen in Zwijndrecht zichzelf kan en mag zijn. Hijst u vandaag ook de regenboogvlag?