'Zwijndrechtse Heugel' voor Ad Plaizier

Ad Plaizier heeft donderdag 24 november 2022 'De Zwijndrechtse Heugel' ontvangen. Namens het gemeentebestuur reikte burgemeester Hein van der Loo de gemeentelijke onderscheiding aan hem uit.

De geboren en getogen Heerjansdammer kreeg de erespeld voor zijn jarenlange inzet voor de Oranjevereniging Heerjansdam. De heer Plaizier is sinds 1977 bestuurslid en sinds 1980 voorzitter van de Oranjevereniging. In 2001 ontving hij voor zijn verdienstelijke inzet een Koninklijke Onderscheiding. 
 
De heer Plaizier was voorzitter van een, zoals hij dat zelf noemt, 'werkbestuur'. Zo was hij betrokken bij de plannen en de besluiten over het Oranjefeest, maar ook bij de uitvoering zelf. Vanaf de eerste voorbereidingen en vergaderingen tot het opbouwen van de feesttent en achter de bar staan, Ad Plaizier heeft het allemaal gedaan.
 
Donderdagavond nam de heer Plaizier in het Dorpshuis van Heerjansdam afscheid als bestuurslid van 'zijn' Oranjevereniging. Burgemeester Hein van der Loo reikte tijdens de Algemene Ledenvergadering de Zwijndrechtse Heugel aan hem uit. Burgemeester Van der Loo: "Mensen zoals Ad Plaizier zijn onmisbaar voor Zwijndrecht en de Heerjansdamse gemeenschap in het bijzonder. De heer Plaizier heeft ruim veertig jaar, in goede en ook in moeilijke tijden, de kar getrokken bij de Oranjevereniging in Heerjansdam. Altijd als meewerkend voorman. Door zijn inzet kan het dorp als nooit te voren genieten van een geweldig Oranjefeest, een feestweek waar jaarlijks een paar duizend (oud) Heerjansdammers op afkomen."


 
Zwijndrechtse Heugel


'De Zwijndrechtse Heugel' is een gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een draagspeld, die toegekend wordt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving in Zwijndrecht en Heerjansdam. Een Heugel kan worden aangevraagd voor personen die een onbezoldigde bestuursfunctie van minstens 10 jaar hebben verricht of vrijwilligers die (buiten familiebanden) minimaal 15 jaar vrijwilligerswerk in de gemeente Zwijndrecht hebben gedaan.
 

Zwijndrechtse Heugeluitreiking Ad Plaizier