Spotlights On: bruggen in het licht

Van 14 tot en met 19 november zijn de ogen gericht op de Drechtsteden. Het Drierivierenpunt en vier bruggen over de grote rivieren worden sensationeel verlicht. Ieder met hun eigen verhaal en met superzuinig LED-licht. Op de plekken die de regio letterlijk verbindt. Een waar lichtspektakel.

De grote lichtbundels vertellen een verhaal vanaf de bruggen tussen Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Dordrecht en vanaf de brug De Noord. Het centrale middelpunt is een bijzonder lichtballet op het Drierivierenpunt. 

Sint Elisabethsvloed

Aanleiding voor het lichtspektakel is de Sint Elisabethsvloed van ruim 600 jaar geleden. De Sint Elisabethsvloed heeft de regio gevormd zoals deze nu is. Er is toen veel geld en energie gestoken in het voorkomen van natte voeten. En het thema is nog steeds actueel. 

Trots op de regio

Met het lichtspektakel wordt ook positieve aandacht gevraagd voor regionale innovatie en ondernemerschap in de regio. Zodat bedrijven kunnen groeien en talenten kunnen aantrekken om vacatures te vervullen. Zo dragen zij bij aan een welvarende regio met een aantrekkelijk woon- en werkklimaat. Waar voorzieningen op het gebied van gezondheid, onderwijs en mobiliteit op pijl zijn en jongeren een goed toekomstperspectief hebben.

Activiteiten

Er is een aanvullend programma met allerlei activiteiten zoals bijvoorbeeld speciale avondvaartochten en een fotowedstrijd. Kijk voor meer informatie en het programma op: www.spotlightson.nl.

Spotlights On Zwijndrechtse brug