Mantelzorgers in de bloemetjes

Donderdag 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Dit jaar zetten we de mantelzorgers letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes. Een welverdiend bedankje voor alle zorg die ze opnemen voor iemand die hen lief is.

mantelzorgers in de bloemetjesAls je partner, kind, ouder, vriend of buur ziek wordt of een handicap, psychische problematiek of andere zorgbehoefte heeft, rol je in mantelzorg. Het voelt vanzelfsprekend en normaal aan om je dierbare te ondersteunen en te helpen. Dat doen in Zwijndrecht ruim 1.100 mantelzorgers en er blijven mantelzorgers bij komen. "Wij organiseren bijeenkomsten en contactgroepen voor moeders met een kind met autisme. Maandelijks krijgen wij nog steeds nieuwe aanmeldingen", laat Marlies Kok van Mama Vita Drechtsteden weten. We brachten een bezoekje aan deze groep moeders die één keer per maand samenkomen op de maandagochtend in wijkcentrum Kubiek. Drie moeders namen het bloemetje namens de mantelzorgers in ontvangst. 

Wethouder Ronald de Meij heeft grote waardering voor de inzet van mantelzorgers: "Het is bijzonder en verdient waardering. Afhankelijk van de zorg die nodig is rust er toch veel verantwoordelijkheid op de schouders van de mantelzorgers. Vaak vindt de mantelzorger zelf niet dat hij of zij een bijzondere daad verricht. Ik ben trots op alle mantelzorgers die dag in dag uit klaarstaan voor een ander. Daarom wil de gemeente Zwijndrecht de mantelzorger een bloemetje aanbieden."

Meer informatie

Heeft u vragen over mantelzorg(ondersteuning). Dan kunt u terecht bij het Vivera Sociaal Wijkteam via 078 770 81 81 en info@stzwijndrecht.nl. Op de website kunt u meer informatie vinden over mantelzorg en het aanvragen van de mantelzorgpas.  

www.viverasociaalwijkteam.nl