Huldiging beste junior cyber agents van Zwijndrecht

Dat was even schrikken op woensdag 9 november bij kindcentrum De Notenbalk. Bij het uitgaan van de school kwam de politie met loeiende sirene aangereden. Gelukkig werden er geen boeven opgehaald, maar 3 'junior cyber agents': Ümit, Nilüfer en Mees. Zij werden gehuldigd omdat ze de meeste punten hadden gehaald bij de online game HackShield.

Door HackShield te spelen, leren kinderen alles over veilig internetten en mogen zichzelf dan 'junior cyber agent' noemen. Het afgelopen jaar hebben we als gemeente samen met de politie deze gratis online game onder de aandacht gebracht. De burgemeester en politie zijn bijvoorbeeld langs geweest op verschillende basisscholen om over cybercriminaliteit te praten. Hierdoor hebben we nu maar liefst 209 junior cyber agents in Zwijndrecht. Kinderen die minder snel gevaar lopen online en ook andere mensen kunnen helpen bij veilig internetten.

Eindhuldiging

Op woensdag 9 november was de eindhuldiging en werden Ümit, Nilüfer en Mees in het zonnetje gezet. Drie fanatieke spelers, die toevallig alle 3 op De Notenbalk zitten. De politie bracht de kinderen naar de bibliotheek. Als echte helden werden ze daar ontvangen door burgemeester Hein van der Loo en kinderburgemeester Melle Kramer. Zij hadden mooie woorden voor de prijswinnaars, die werden verrast met een Intertoys-bon en het HackShield kaartspel. En wat heel bijzonder is: Ümit had zoveel punten dat hij zelfs op plek 28 staat van de meer dan 100.000 kinderen die HackShield spelen. Een topprestatie dus.

HackShield spelen

Ook al is de eindhuldiging geweest, kinderen kunnen het spel gewoon blijven spelen. In de maand december staat er weer een leuk programma klaar voor de kinderen. Zo vraagt Sint advies aan de cyber agents over webshops. Wanneer zijn deze veilig? Hoe herken je een goede webshop? De gratis game is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. Kijk op: www.joinhackshield.nl.
 

221109_Hackshield_uitreiking_32 - verkleind