Herhaalprik corona extra belangrijk voor 60 plussers

Bent u 60 jaar of ouder? Dan is de herhaalprik extra belangrijk voor u. Ook als u al in het voorjaar een coronaprik heeft gehaald. De bescherming tegen het coronavirus neemt langzaam af na uw laatste prik of coronabesmetting. Hoe ouder u bent, hoe sneller dit gaat.
De herhaalprik zorgt dat u weer beter beschermd bent tegen corona. Daardoor is de kans kleiner dat u erg ziek wordt door corona.

Vernieuwde vaccins

Voor de herhaalprik worden vernieuwde vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna gebruikt. Deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus, waaronder de omikronvariant die nu rondgaat.

Waarom is de prik extra belangrijk voor 60-plussers?

  • Als u 60-plusser bent heeft u een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona. Dat komt doordat het immuunsysteem niet meer zo goed werkt. De herhaalprik zorgt ervoor dat de afweer tegen het coronavirus beter werkt.
  • Door de herhaalprik tegen corona bent u als 60-plusser een tijd beter beschermd tegen corona. Hierdoor raakt u minder makkelijk besmet met corona en wordt u minder ziek dan wanneer u geen prik heeft gehaald.

Als er minder mensen door corona ziek worden en dus minder mensen naar de (huis)arts of het ziekenhuis moeten, is er meer ruimte en tijd over voor mensen die om een andere reden zorg nodig hebben.

Herhaalprik halen in Zwijndrecht en omgeving

U kunt zich tot en met zaterdag 17 december in Zwijndrecht laten vaccineren. Elke  vrijdag- en zaterdagmiddag is de GGD Zuid-Holland Zuid in wijkgebouw Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat 57 in Zwijndrecht. Op 9 en 10 december kunt u daar op vrijdag- en zaterdagmiddag tussen 12.00 en 18.00 uur terecht. Op 16 en 17 december is dat op vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. U kunt daar zonder afspraak naartoe. Neem wel een mondkapje en een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee. Meer informatie vindt u in ons nieuwsbericht van 14 november 2022.

Meer informatie

In deze brochure leest u meer informatie over waarom het voor mensen van 60 jaar en ouder zo belangrijk is een herhaalprik te halen. Of lees het artikel op de website van de Rijksoverheid.