Praat met de raad: Freek Hartmeijer (ZPP) en Fred Loos (ABZ)

Dit zijn berichten  van de  politieke partijen

Praat met de raad

 

Freek Hartmeijer

Fractievoorzitter ZPP

Het Veerplein

Afgelopen week hebben de raadsleden een rondleiding gekregen van zowel de projectontwikkelaar en het ambtelijk apparaat. Dit met als doel om ons te laten zien wat de ontwikkelingen worden op het Veerplein. In eerste instantie was het de bedoeling om de kademuur te vervangen omdat die is beschadigd, daarnaast zijn er in de wintermaanden geregeld overstromingen op het Veerplein die weer overlast geven aan de ondernemers en bewoners. Om die reden vinden wij het een prima plan om het Veerplein in zijn totaliteit aan te pakken. Daarnaast worden de parkeerplekken zodanig ingericht waardoor er een doorlating is van het regenwater en komt er een groene inrichting die de warmte stress tegen moet gaan. Waar wij als ZPP niet zo blij mee zijn is het afschalen van het aantal parkeerplekken voor mensen die moeilijk ter been zijn. Daar hebben wij vele gesprekken over gevoerd zowel met de bewoners als ook met de wethouder. Deze gesprekken hebben niet tot inkeer geleid, dat vinden wij een gemiste kans.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail  GGF.Hartmeijer@zwijndrecht.nl

 

Fred Loos

Fractievoorzitter ABZ

Zo was het er en zo lijkt het weer weg, gelukkig!

Wat goed om te ervaren dat we weer mogen terugkeren naar het oude ‘nu’. Waarin we elkaar weer kunnen ontmoeten en handen kunnen geven. Elkaars gezichten en belangrijker nog elkaar gezichtsuitdrukking weer mogen zien. Immers, non-verbale communicatie is net zo belangrijk als de verbale.  Uiteraard zijn er ook gezinnen en families waar iemand ontvallen is in de afgelopen twee jaar. Onze gedachten gaan uit naar hen.

Wat heerlijk dat we weer buiten mogen genieten door uit eten te gaan met vrienden of familie. Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag als vanouds konden meebeleven. Deze week staat de Verkerkloop op de agenda en niet te vergeten “Dordt in Stoom”. Wat hebben we dat allemaal gemist.

Dankbaar zijn we voor al die vrijwilligers die helpen bij dergelijke activiteiten.  Zonder hen zouden deze geen doorgang kunnen vinden. Waar we de afgelopen twee jaar hen niet fysiek konden bedanken, kan ook dat nu gelukkig weer in de Week van de Vrijwilliger.

Dank aan eenieder die zijn tijd geeft aan activiteiten ten behoeve van onze inwoners.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of www.facebook.com/abzwijndrecht/ of mail f.Loos@zwijndrecht.nl