Speurtocht The Money Race voor kinderen op 2 april

Op zaterdag 2 april 2022 van 13:00 – 17:00 uur organiseert Diverz, in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht, The Money Race. Een speurtocht door Zwijndrecht voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar oud. Tijdens deze speurtocht komen de kinderen langs verschillende plekken waar ze (fictief) geld kunnen winnen of verliezen. Het team dat aan het eind van de speurtocht het meeste geld heeft wint een leuke prijs!

The Money Race is een initiatief van de financieel jongerenwerker van Diverz en de kinderburgemeester en -ambassadeurs van Zwijndrecht. Tijdens deze speurtocht komen de deelnemers voor verschillende vragen en dilemma’s te staan waarbij ze geld kunnen winnen maar ook kunnen verliezen. Teamwork is hierbij een belangrijk onderdeel van het geheel.
Op deze manier leren kinderen de waarde van geld. Ook leren ze hierbij veel over schulden, geld en inkomen. Daarnaast ervaren ze de impact van groepsdruk op het uitgeven van geld. The Money Race vindt plaats tijdens de Nationale Week van het geld waarin Diverz en de gemeente Zwijndrecht extra aandacht geven aan het thema schulden, geld en inkomen.

Doe ook mee!

Meld je aan voor de speurtocht via de mail m.weening@diverz.info of telefonisch via 06 17 96 49 84 (vertel ons je naam, leeftijd, e-mail adres en telefoonnummer van minimaal 1 ouder). Aanmelden kan per groep van maximaal vier of alleen, er worden dan door de organisatie teams gemaakt. Deelname aan de activiteit is gratis!

In de Kinderkrant Drechsteden stond een leuk artikel:

kidskrant