De Volgerlanden nadert voltooiing

Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht ronden samenwerking De Volgerlanden af.

Nieuwbouwwijk De Volgerlanden is zo goed als af. Na 23 jaar en ruim 4200 woningen kunnen de gemeenten Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hun samenwerking in de ontwikkeling van deze VINEX-wijk in de Drechtsteden afronden. De plannen voor het laatste deel van de wijk, De Vier Dorpjes, zijn klaar; Hendrik-Ido-Ambacht gaat deze plannen nu uitvoeren. Uiteindelijk telt de wijk ongeveer 5000 woningen.

Begin jaren 90 hebben beide gemeenten het belang gezien om samen een hoogwaardige woonwijk op te zetten als antwoord op de grote vraag naar nieuwe woningen in de Drechtsteden. Bij het besluit om te gaan samenwerken, speelde ook mee dat de financiële last en risico's van een grondexploitatie nu eenmaal beter door twee dan door één gemeente kon worden gedragen.

Trots

De verantwoordelijk wethouders Jos Huizinga (Zwijndrecht) en André Flach (Hendrik-Ido-Ambacht) zijn trots op de wijk en de grote inzet die beide gemeenten hebben getoond om dit intensieve en grootschalige project te voltooien. Ook bij toekomstige projecten, zoals de ontwikkeling van de Noordoevers, blijft het belangrijk om samen te werken. 

 

Afronding samenwerking Volgerlanden