Maart

 • Werkzaamheden sfeervol en levendig Veerplein gestart

  29 augustus 2022

  Begin februari is gestart met de werkzaamheden aan het Veerplein en omgeving. De komende jaren wordt gewerkt aan een sfeervol en levendig Veerplein. Voor jong en oud een prachtige locatie om te wonen en te recreëren. Er kan in de toekomst volop genoten worden van de splinternieuwe wandelpromenade met schitterend uitzicht over het water. Het Maasplein en De Werf worden als eerst aangepakt, daarna volgen de Nieuwstraat en Ringdijk.

 • ZorgMies start een landelijke inzamelingsactie voor Oekraïne ook in Zwijndrecht!

  05 maart 2022

  ZorgMies zorgt met 56 vestigingen in Nederland dagelijks voor mensen die dit hard nodig hebben. Dat doen zij niet alleen voor mantelzorgers, maar ook nu voor de mensen in Oekraïne. Helpt u mee?

 • Verkiezingskrant Zwijndrecht

  08 maart 2023

  Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Bij weekblad De Brug van woensdag 2 maart zat een speciale Verkiezingskrant. Hierin staat praktische informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en vindt u ook bijdragen van de partijen die meedoen aan de verkiezingen. Wat zijn hun belangrijkste standpunten?

 • Einde coronasteunpakket voor ondernemers in zicht

  09 maart 2022

  Vanaf 1 april 2022 stopt het kabinet met het coronasteunpakket voor ondernemers. Dat betekent onder andere het einde voor de tijdelijk vereenvoudigde uitvoering van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen, de zogenaamde 'Bbz light' (opvolger Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)), NOW en Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Verschillende specifieke regelingen voor ondernemers blijven wel gelden na het eerste kwartaal van 2022.

 • Verkoop appartementencomplex Buizerdstraat gaat van start

  10 maart 2022

  De woningen in het nieuw te bouwen appartementencomplex Lindesteyn aan de Buizerdstraat in Zwijndrecht gaan in april in de verkoop. Het nieuwbouwcomplex komt op de plek van de voormalige basisschool Lindestein. In het gebouw komen 24 appartementen. Het gaat om woningen in het middeldure en dure segment, maar exacte verkoopprijzen zijn nog niet bekend.

 • Verkiezingsavond in het gemeentehuis

  Hoe heeft Zwijndrecht gestemd? Hoeveel mensen hebben de gang naar de stembus gemaakt? Woensdagavond 16 maart verzorgt de gemeente vanuit het gemeentehuis aan het Raadhuisplein een speciale verkiezingsuitzending; 'Politiek dichtbij'. U kunt daar bij zijn: in het gemeentehuis of thuis via de livestream.

 • Zwijndrecht maakt eerste woningen klaar voor vluchtelingen uit Oekraïne

  10 maart 2022

  Op verschillende plekken in Zwijndrecht en Heerjansdam worden de eerste woonruimtes ingericht voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om een aantal woningen en het gebouw van kerkgenootschap Nehemia, waarvan inmiddels is vastgesteld dat ze beschikbaar zijn.

 • Reactie op vernielde verkiezingsborden

  08 maart 2023
 • Verdere versoepelingen coronamaatregelen

  29 november 2022

  De afgelopen weken zijn de coronabesmettingen weer opgelopen. De huidige virusvariant is echter minder ziekmakend en het aantal mensen dat met corona op de IC wordt opgenomen is beperkt. Daarom heeft het kabinet besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Er gelden nog wel een aantal adviezen. Het kabinet heeft nog geen nieuw weegmoment gepland, maar houdt de situatie goed in de gaten.

 • Activiteiten tijdens de Week van het Geld

  17 maart 2022

  Dit jaar is de week van het geld van 28 maart t/m 2 april 2022. Wil jij leren om slim om te gaan met je geld en handige budget tips? Kom dan naar een van de activiteiten die wij organiseren tijdens de week van het geld. In deze week willen we volwassenen, jongeren en kinderen bewust maken van geld, inkomen en schulden.

 • De Volgerlanden nadert voltooiing

  17 maart 2022

  Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht ronden samenwerking De Volgerlanden af.

 • Burgemeester sluit bedrijfspand aan de Molenvliet

  18 maart 2022
 • Zwijndrecht vangt vluchtelingen op op hotelschip

  21 maart 2022

  De gemeente Zwijndrecht gaat zo'n 130 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen op een riviercruiseschip. Het schip komt te liggen in de Schokhaven, naast het bedrijfspand van vervoerder Blue Amigo die hiervoor zijn kade beschikbaar heeft gesteld. Direct omwonenden en de omliggende bedrijven zijn per brief geïnformeerd over de komst van het schip.

 • Gratis compost scheppen tijdens compostdag

  21 maart 2022
 • KNVB kiest voor faciliteiten van ZBC'97

  23 maart 2022
 • Zonder afspraak vaccineren bij wijkcentrum Xiejezo

  25 maart 2022

  Iedere woensdag en donderdag kun je nog tot en met 7 april terecht voor een vaccinatie bij wijkcentrum Xiejezo. Je kunt zonder afspraak langskomen voor een 1e, 2e of boosterprik tussen 12:00 en 18:00 uur. Wil je meer informatie over de coronavaccinatie? Kom dan gerust langs om je vragen te stellen.

 • Geldkrant voor jongeren

  25 maart 2022

  Het is belangrijk om na te denken over geldzaken, niet alleen voor de korte maar ook voor de lange termijn. Vanaf het moment dat jongeren zelf hun geldzaken kunnen regelen is het goed om hier bewust mee om te gaan en dat ze weten wanneer ze hulp zouden moeten inroepen. Helaas hebben veel jongeren al vroeg betalingsachterstanden en schulden. Om jongeren op weg te helpen is er een geldkrant gemaakt. Hierin staan handige tips, informatie over waar ze terecht kunnen met vragen of problemen en actuele onderwerpen die ze aanspreken.

 • Verkeersmaatregelen op Lindtsedijk

  28 maart 2022

  De gemeente Zwijndrecht heeft verschillende maatregelen genomen om de oversteek op de Lindtsedijk ter hoogte van de Schokhaven veiliger te maken. Op de plek waar de fietsers kunnen oversteken, is nu een zebrapad op het wegdek aangebracht. Verder is de weg versmald, geldt er een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur en worden verkeersregelaars ingezet. Later deze week worden ook tijdelijke verkeerslichten geplaatst.

 • Laura Kroes en Evert Jan van de Mheen ontvangen Koninklijke Onderscheiding bij afscheid van gemeenteraad

  30 maart 2022

  De raadsleden Laura Kroes (GroenLinks) en Evert Jan van de Mheen (CDA) zijn dinsdagavond 29 maart 2022 bij hun afscheid van de gemeenteraad van Zwijndrecht benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De vertrekkende fractievoorzitters kregen de Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Hein van der Loo opgespeld. Tijdens de bijeenkomst werd afscheid genomen van negen raadsleden en twee raadscommissieleden.

 • Speurtocht The Money Race voor kinderen op 2 april

  30 maart 2022

  Op zaterdag 2 april 2022 van 13:00 – 17:00 uur organiseert Diverz, in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht, The Money Race. Een speurtocht door Zwijndrecht voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar oud. Tijdens deze speurtocht komen de kinderen langs verschillende plekken waar ze (fictief) geld kunnen winnen of verliezen. Het team dat aan het eind van de speurtocht het meeste geld heeft wint een leuke prijs!

 • Nieuwe gemeenteraad van Zwijndrecht geïnstalleerd

  31 maart 2022

  Woensdag 30 maart 2022 is de nieuwe gemeenteraad van Zwijndrecht geïnstalleerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal. De raad kent 10 nieuwe raadsleden.

 • Waterbus vaart in zomer ook op zondag tussen Hooikade en Veerplein

  31 maart 2022

  De Waterbus vaart tijdens de zomerdienstregeling op alle dagen tussen halte Hooikade (Dordrecht) en Veerplein (Zwijndrecht). In de oorspronkelijke dienstregeling zou de Waterbus niet op zondag varen tussen deze twee haltes, maar door een bijdrage van de gemeenten gebeurt dit alsnog. De zomerdienstregeling gaat in op 4 april en loopt tot 1 oktober.

 • Gemeente peilt mening inwoners over toekomst Dorpsraad

  31 maart 2022

  De gemeente Zwijndrecht vraagt in een enquête de inwoners van Heerjansdam hoe zij over de toekomst van de Dorpsraad van Heerjansdam denken. De enquête is een aanvulling op de evaluatie die de gemeente in 2021 heeft uitgevoerd. Aan de hand van de evaluatie en de uitkomsten van het onderzoek wordt besloten hoe de toekomst van de Dorpsraad eruit zal zien.