Praat met de raad Lia Prins (GroenLinks) en Tristan Vlok (CDA)

Dit zijn berichten van de politieke partijen 

 

Praat met de raad

Lia Prins

Fractievoorzitter GroenLinks

Nieuw in de Raad

Als nieuw in de raad komen er veel dingen op me af. Zaken die lopen en vast liggen in wetten, regels en afspraken. De ruimte voor echte vernieuwing is beperkt. Waarom zit je dan in de raad, is een vraag die vast bij u opkomt ? De raad heeft drie hoofdtaken: De grote lijnen bepalen; het college controleren en volksvertegenwoordiger. In deze periode wordt het raadsprogramma bijgesteld voor de komende vier jaar, dit gaat over de grote lijnen, en is een moment waarop we juist het verschil kunnen maken.  Het lijkt ver weg, toch heeft dit wel degelijk betekenis in het dagelijks leven van u als bewoner. Bijvoorbeeld over wonen. GroenLinks wil graag betaalbare woningen bouwen  voor u als inwoner van Zwijndrecht/Heerjansdam. Dit bepaalt wie in de toekomst hier kan (blijven) wonen. Daar wil ik graag invloed op hebben en daarom zit ik in de Raad.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail nm.prins@zwijndrecht.nl

 

 

Tristan Vlok

Raadslid CDA

 

Eindelijk weer feest voor jongeren

Afgelopen 25 mei was er, voor het eerst in twee jaar tijd, weer een schoolfeest op het Walburg College. Buurtbewoners, waaronder ik, hadden voorafgaand aan het feest netjes een briefje met informatie over de avond in de brievenbus gekregen. Beschreven daarin stond hoe de school het de leerlingen gunde om weer eens een feest met elkaar te kunnen meemaken.

Het doet mij als jongere, die niet al te lang geleden zelf nog een fantastische middelbare schooltijd heeft gehad op het Walburg College, goed om te zien dat het leven voor ook deze doelgroep zich na twee zware jaren weer écht lijkt te normaliseren. De fysieke omgeving van de middelbare school is misschien wel dé plek waar je je als tiener het meeste ontwikkeld tot jongvolwassene; zo lag in de lokalen van Walburg ook mijn basis voor politieke interesse.

Ben jij zelf ook jong en geïnteresseerd in politiek? Stuur mij dan een berichtje via tj.vlok@zwijndrecht.nl en wellicht kan ik je helpen met vragen!