Praat met de raad: Hilda Rijnaard (PvdA) en Sabine Schipper (D66)

Dit zijn berichten van de politieke partijen 

Praat met de raad

Hilda Rijnaard

Raadslid PvdA

 

Opening parkeerterrein

Op woensdag 15 juni heeft wethouder Van Dongen het parkeerterrein bij winkelcentrum Walburg geopend door de laatste steen te leggen. Het is het grootste klimaat adaptieve parkeerterrein in Nederland. Er ligt een wateropvang onder die 1.1 miljoen liter water kan opvangen. Er kan dus heel wat regen vallen, voordat het terrein onder water komt te staan. Er zijn grote bomen geplant, die niet alleen leuk ogen, maar ook zorgen voor het benodigde groen. En er komen nog elektrische laadpalen en twee watertappunten om je lege flesje weer te vullen. Het is  een heel groot project geweest.

Bij alles is er gedacht aan klimaatadaptatie en duurzaamheid. Dit komt terug bij alle projecten waar Zwijndrecht mee bezig is. Dit is een voorbeeld waar ons kleine stadje Zwijndrecht groot in is.

Natuurlijk zijn we er nog niet. Er zijn nog genoeg hobbels die genomen moeten worden. Maar in Zwijndrecht zijn we goed bezig.

Complimenten voor al de mensen die het voor elkaar hebben gekregen om dit mooie klimaat adaptieve parkeerterrein te realiseren.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail mh.rijnaard@zwijndrecht.nl

 

 

Sabine Schipper

Fractievoorzitter D66

 

Beleef Zwijndrecht

Wat was er de afgelopen weken veel te beleven in onze gemeente! In Heerjansdam en in Zwijndrecht werd de Avondvierdaagse gelopen. Hardlopers van alle leeftijden deden mee aan de Verkerkloop. Er werd (door jong èn oud) naar hartelust gespeeld tijdens de Buitenspeeldagen. En er werd muziekaal genoten van het Zomeravondconcert met de beiaard.

Staat zaterdag 25 juni al in de agenda? Dan vindt het jaarlijkse  Noordparkfestival vol muziek en dans plaats. Ook weer zo'n mooi evenement. 

Deze (en alle andere) activiteiten zijn enkel en  alleen mogelijk dankzij de tomeloze inzet van vrijwilligers. D66 Zwijndrecht hoort graag hoe vrijwilligers het ervaren om een evenement te organiseren. Gaat alles soepel? Of zijn er juist problemen? We horen het graag!


Ps: nieuwsgierig naar wat er te doen is in onze gemeente? Kijk dan op beleefzwijndrecht.nl. Organiseer(t) u een evenement? Meld deze (gratis) aan op beleefzwijndrecht.nl voor meer bekendheid.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail sk.schipper@zwijndrecht.nl