Praat met de raad: Patrick Stam (GroenLinks) en Fred Loos (ABZ)

 

Dit zijn berichten van de politieke partijen

Praat met de raad

 

Patrick Stam

Raadslid GroenLinks

Eerste stappen

Mijn eerste stappen als raadslid zijn gezet. Ik leer de mensen achter het ambtelijk apparaat kennen, maak kennis met maatschappelijk betrokken organisaties, wet- en regelgeving, maar ook en niet geheel onbelangrijk… de gemeente en onze inwoners. Hoe om te gaan met signalen vanuit de inwoners van onze gemeente? Zoals zorgen die met onze fractie gedeeld worden over de makkelijke toegang die de jeugd lijkt te hebben tot lachgaspatronen, zorgen van omwonenden van bouwprojecten, wensen van inwoners groen te behouden, vragen over menstruatie-armoede, om maar een paar voorbeelden te noemen. Ondertussen oriëntatie-, carrousel- en raadsvergaderingen over de meest uiteenlopende zaken. Van financiën tot armoedebeleid en natuurlijk het nieuwe raadsprogramma. Kortom, kennismaken met alles wat speelt in de gemeente en hoe hiermee om te gaan als ‘politiek figuur’. Inclusief de koffie, waarover geen klachten.

 

In onze enthousiaste fractie is nog plaats voor aanpakkers. Heb je interesse? Mail voor een kennismakingsgesprek!  pw.stam@zwijndrecht.nl of reageer op Facebook gemeente Zwijndrecht

 

Fred Loos

Fractievoorzitter ABZ

[Nieuwe foto Fred Loos plus logo ABZ]

 

Een groene oase van rust  

De begraafplaatsen in Zwijndrecht: Jeroen Boschlaan, Munnikensteeg en Heerjansdam zijn de afgelopen tijd flink opgeknapt. Eind 2018 heeft de gemeenteraad een beheerplan voor de begraafplaatsen vastgesteld.  

Inmiddels zijn de werkzaamheden daarvoor grotendeels afgerond en staan de begraafplaatsen in de Gemeente Zwijndrecht er weer prachtig bij. Er is veel aandacht voor groen, we onderhouden de begraafplaatsen op de hoogste kwaliteit. 

De gemeente heeft ook gedacht aan het kindergedeelte, er is een plek gemaakt met veel groen, bloemen en is aantrekkelijk voor vlinders. Stichting Floor de Lis vond die plek zo mooi dat zij hier graag een monument wilde plaatsen, een ontwerp wat helemaal passend is bij deze mooie plek. 

Een begraafplaats moet in onze ogen een mooie groene plek zijn, waar je even helemaal tot rust kunt komen en op je eigen manier een dierbare kunt herdenken. Iets wat in Zwijndrecht nu zeker mogelijk is.  

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of www.facebook.com/abzwijndrecht/ of mail f.Loos@zwijndrecht.nl