Praat met de raad: Evelien van der Linden (ZPP) en Liesbeth van Utrecht (ChristenUnie-SGP)

Dit is een bericht van de politieke partijen 

Evelien van der Linden

Raadslid ZPP

Realistische kijk!

Nu er weer een nieuwe raad gekozen is en gezamenlijk het nieuwe raadsprogramma ‘Krachtig Zwijndrecht 2.0’ is vastgesteld, kunnen we doorpakken op lopende zaken en zullen we keuzes maken waar we ons de aankomende vier jaar voor in gaan zetten. De aanvullende thema’s zijn:

  • Communicatie en participatie
  • Wonen, bouwen en wooncarrière 
  • Armoedebestrijding en versterken lokale economie
  • Welzijn, zorg, sport en cultuur
  • Veiligheid en leefomgeving
  • Duurzaamheid

Wij als Zwijndrechtse Plus Partij vinden bovenstaande zaken zeer belangrijk om een mooi, veilig en leefbaar Zwijndrecht te realiseren. Maar ook de aankomende jaren moeten we zorgen dat we rekening houden met alle risico’s. Corona is nog niet weg, de oorlog in Oekraïne en de prijsstijgingen op de energie, benzine en boodschappen maken het voor veel inwoners niet makkelijker.  

Al met al een hoop risico’s waar we echt nog wel een uitdaging aan gaan krijgen. Maar met een realistische kijk, een goede communicatie en feedback van onze inwoners komen wij er wel! Verder wensen wij iedereen een fijne en welverdiende zomervakantie.

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail E.vander.Linden@zwijndrecht.nl

 

 

Liesbeth van Utrecht

Raadslid ChristenUnie-SGP

Laten we het nieuwe schooljaar goed beginnen!

Nu al? Nee, de kinderen mogen uiteraard eerst van hun vakantie genieten!

Alhoewel, er zijn kinderen die een verandering van hun dagelijkse schoolritme een ramp vinden. Zij missen dan structuur en vastigheid. Deze kinderen zitten vaak op speciaal onderwijs, op een school die meestal niet om de hoek staat, waardoor ze gebruik moeten maken van leerlingenvervoer.

De gemeente is verantwoordelijk voor dit vervoer. Zij besteden dit vervoer uit aan een taxicentrale. De taxicentrale moet zorgen dat een kind zich vertrouwd en veilig voelt tijdens de ritten en de ouders moeten kunnen rekenen op de betrouwbaarheid van het vervoer. Het gaat om kwetsbare kinderen!

Landelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit nogal eens te wensen overlaat.

Hoe gaat het hier in gemeente Zwijndrecht? Wij hebben al enkele klachten ontvangen. Laat u het ons weten als u zich ook zorgen maakt over het vervoer van uw kind, of als u minder goede ervaringen hiermee heeft?

Samen met u willen we, indien nodig, de kwaliteit verbeteren, zodat de kinderen na de vakantie met plezier naar school kunnen reizen!

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail l.van.utrecht@zwijndrecht.nl