Vergoeding in 2022 voor stijgende energieprijzen

De energieprijzen stijgen, waardoor verschillende huishoudens in financiële problemen komen. Het Rijk maakt daarom geld vrij om de energiebelasting te verlagen. Daar bovenop geeft het Rijk volgend jaar eenmalig een vergoeding aan huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimumniveau. Dit gebeurt via de gemeenten.

Het Rijk werkt op dit moment de regeling voor de eenmalige vergoeding verder uit. Wanneer de regeling precies ingaat en ook de hoogte van de vergoeding, is nog niet bekend. De Sociale Dienst Drechtsteden voert deze regeling uit voor de inwoners van de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht of Zwijndrecht. Zodra er vanuit het Rijk meer bekend is over deze regeling, zal de Sociale Dienst Drechtsteden de uitvoering zo snel als mogelijk verzorgen.

Voor inwoners met een bijstandsuitkering en inwoners met een laag inkomen is het belangrijk om de komende tijd onze website of de website van de sociale dienst in de gaten te houden. Op deze websites informeren wij u als er meer bekend is over de uitvoering van de regeling. 

Inwoners die nu al door de stijgende energieprijzen financieel in de problemen zijn gekomen, kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij het Vivera Sociaal Wijkteam, op www.socialedienstdrechtsteden.nl/energiekosten of contact opnemen met de Sociale Dienst Drechtsteden. We kijken dan samen hoe we u kunnen helpen.

Veelgestelde vragen en antwoorden energievergoeding

Bekijk  hier de pdf met de veelgestelde vragen en antwoorden over de energievergoeding.