Hart voor de zaak

Open brief namens Gemeenteraad en College van B&W aan: alle inwoners en ondernemers (kopie aan: Nederlandse regering, VNG, Veiligheidsberaad)

Beste Zwijndrechtenaren,

Zwijndrecht zucht. We zitten in een gezondheidscrisis. Noem het maar een maatschappelijke crisis. De maatregelen om corona te beteugelen hebben een onevenredig groot effect op winkeliers, horeca, sportverenigingen, culturele instellingen en vele anderen.

Bij veel winkeliers staat het water tot aan de lippen. Ondernemers hebben grote zorgen over het voortbestaan van hun bedrijf.

Wij sturen iedereen die het moeilijk heeft hiermee een hart onder de riem. Een statement van sterkte aan onze inwoners en ondernemers. Van het voltallige gemeentebestuur. De gehele politiek.

Onze brief is een oproep aan de Nederlandse regering om de huidige lockdown te beëindigen. Vanaf aanstaande zaterdag moet het anders. Wij willen ruimte voor business en bewegen. Op een veilige en verantwoorde manier. Tuurlijk! Maar wel op een manier die onze winkels, sportverenigingen, culturele instellingen en een heleboel andere organisaties in staat stelt om te overleven.

Op naar een duurzaam gezond perspectief. Voor Nederland. Voor Zwijndrecht. Voor Heerjansdam.


Gemeente Zwijndrecht

Gemeenteraad en College van Burgemeester & Wethouders


Bekijk de brief in PDF