Januari

 • Verhoogde waterstand bij de Oude Maas

  06 januari 2022
 • Vuurwerkschade Zwijndrecht na jaarwisseling: 43.000 euro

  06 januari 2022

  In Zwijndrecht en Heerjansdam is voor zeker €43.000 aan vuurwerkschade aangericht. Dit is bijna vier keer zoveel als vorig jaar, toen er voor €11.095 aan gemeentelijke eigendommen werd vernield. In 2019-2020 had de gemeente ook een schadepost van ruim €40.000. Hoewel er dit jaar een vuurwerkverbod gold, is vrijwel alle schade veroorzaakt door zwaar, illegaal knalvuurwerk.

 • Hart voor de zaak

  12 januari 2022

  Open brief namens Gemeenteraad en College van B&W aan: alle inwoners en ondernemers (kopie aan: Nederlandse regering, VNG, Veiligheidsberaad)

 • Krachtig Zwijndrecht: werk in uitvoering

  14 januari 2022
 • Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

  14 januari 2022

  Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen.

 • Vergoeding in 2022 voor stijgende energieprijzen

  29 augustus 2022

  De energieprijzen stijgen, waardoor verschillende huishoudens in financiële problemen komen. Het Rijk maakt daarom geld vrij om de energiebelasting te verlagen. Daar bovenop geeft het Rijk volgend jaar eenmalig een vergoeding aan huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimumniveau. Dit gebeurt via de gemeenten.

 • Zwijndrecht wint de award 'Beste Groenspreiding' van de Groene Stad Challenge

  25 januari 2022

  Zwijndrecht is in de prijzen gevallen bij de Groene Stad Challenge. De gemeente sleepte de award voor 'Beste Groenspreiding' in de wacht. Dit betekent dat Zwijndrecht van de ruim honderd deelnemende gemeenten het groen op de beste manier heeft verspreid in de gemeente. Gisteren ontving wethouder Jacqueline van Dongen de award uit handen van Lodewijk Hoekstra en Harm Edens.

 • Open, tenzij: bijna alles open tot 22.00 uur

  26 januari 2022

  De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren. Daarnaast mogen sportwedstrijden buiten eigen clubverband weer en is publiek bij alle sportwedstrijden welkom. Er geldt ook een versoepeling van het quarantaineadvies voor kinderen tot 18 jaar.

 • Storm en hoog water

  31 januari 2022

  Vandaag (maandag 31 januari 2022) moeten we rekening houden met storm 'Corrie'. Er worden zware windstoten verwacht van 90-100 kilometer per uur. Let dus goed op als u naar buiten gaat! Ook wordt hoog water verwacht. Waar moet u rekening mee houden?

 • Meer ruimte voor dieren én bezoekers in voorlopig ontwerp van de Kiboe-hoeve

  27 januari 2022

  De Kiboe-hoeve wordt volledig vernieuwd. RoosRos Architecten heeft het voorlopig ontwerp voor de nieuwe Kiboe-hoeve gemaakt. De Kiboe-hoeve blijft op de huidige locatie, maar door een andere indeling ontstaat er meer ruimte voor dieren én bezoekers. De gemeenteraad buigt zich 8 februari over dit ontwerp.