Unieke kans voor inwoners: de Goed Wonen Lening

Energie besparen, zelf opwekken en minder of geen aardgas meer gaan gebruiken. En dat met een aantrekkelijk lening tegen 0% rente.

Zwijndrecht heeft een uniek aanbod voor inwoners met een eigen huis. Je kan energie gaan besparen, zelf opwekken en minder of geen aardgas meer gaan gebruiken. En dat met een aantrekkelijk lening tegen 0% rente. Het hele bedrag kan ingezet worden voor duurzame aanpassingen aan de woning of deels voor woningverbetering. Vervang je de kozijnen en plaats je isolerend glas? Denk dan meteen aan inbraak werend hang- en sluitwerk. Een slimme lening dus!

Vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen op het dak, dubbel glas. De Goed Wonen Lening kan voor al dit soort aanpassingen worden ingezet. Ook mag maximaal een kwart van het budget worden besteed aan levensloopbestendige- en/of veiligheidsmaatregelen. Een mooie kans om de woning meteen op meerdere onderdelen te verbeteren. Particuliere eigenaren/bewoners kunnen minimaal € 2.500 en maximaal € 35.000 lenen. Voor VvE's geldt dat zij eerst een lening bij het Nationaal Warmtefonds moeten aanvragen. Voor de aanpassingen die hier niet binnen vallen kunnen zij eventueel een beroep doen op de Goed Wonen Lening. Het bedrag voor VvE's is ten minste € 25.000 en ten hoogste € 500.000.

Duurzaam en krachtig Zwijndrecht
Wethouder Jacqueline van Dongen (Wonen en Duurzaamheid): "De Goed Wonen Lening draagt bij aan een duurzaam en krachtig Zwijndrecht. Energie besparen en stappen zetten in onder andere het isoleren van de woning zijn hard nodig. Belangrijk daarbij is dat iedereen mee moet kunnen doen. Daar is deze lening voor. Ik ben blij met het besluit van de gemeenteraad om de lening door te voeren. We dragen op deze manier bij aan het verduurzamen van woningen. Ik hoop dat veel woningeigenaren nu aan de slag kunnen."

Eerste lening kan worden aangevraagd
De eerste leningen kunnen worden aangevraagd. Op www.zwijndrecht.nl/goedwonenlening staan alle voorwaarden. De gemeente Zwijndrecht informeert op korte termijn alle woningeigenaren en VvE's die in aanmerking komen voor de Goed Wonen Lening. Heb je plannen om te verduurzamen? Kijk dan snel op de website voor meer informatie!

Dakisolatie