Tender voor Stadstuinen in Zwijndrecht gestart

Onder de naam Diztrikt ontwikkelt de gemeente Zwijndrecht een nieuw levendig hart. Stadstuinen, gelegen in het Stationskwartier aan het Stationsplein, wordt getransformeerd naar een kwalitatief woongebied. Dit gebied is aangewezen als eerste ontwikkellocatie binnen het Stationskwartier en vormt het visitekaartje van het gebied. Maar deze ontwikkeling doet de gemeente niet alleen!

De gemeente is op zoek naar ondernemingen die willen investeren in het nieuwe visitekaartje van Zwijndrecht. Het plan Stadstuinen betreft ongeveer 50 woningen met ruimte voor voorzieningen in de plint. Een onderneming die het kan, ziet, durft en bovenal gaat doen en zijn of haar creativiteit inbrengt om de ontwikkeling van Stadstuinen verder in te vullen. 

Selectie van partijen

Stadstuinen is door middel van een Tender in de markt gezet. Nu start de selectiefase waarin geïnteresseerde ondernemingen zich kunnen aanmelden voor deelname aan de Tender. Uit de ontvangen aanmeldingen selecteert de gemeente drie gegadigden die worden uitgenodigd voor de inschrijvingsfase. 

Interesse

Geïnteresseerden in de ontwikkeling van Stadstuinen kunnen de Tender documenten ontvangen door hun interesse kenbaar te maken per mail via inkoop@drechtsteden.nl. Het aanmelden voor de selectiefase kan uiterlijk tot 23 maart 2022, 12:00 uur. Vragen in het kader van de procedure kunnen tot vrijdag 25 februari 2022,12:00 uur worden ingediend. 

Gezamenlijk plan

Diztrikt is onderdeel van de spoorzone, een gezamenlijk plan voor de omgeving langs het spoor van de gemeenten Zwijndrecht en Dordrecht en de Provincie Zuid-Holland. Kijk voor meer informatie op de website van Diztrikt