Hoog water in Zwijndrecht februari 2022

UPDATE: Het water in de Oude Maas staat vanavond, maandag 21 februari, opnieuw hoger. Rijkswaterstaat verwacht vanavond tussen 20.30 uur en 21.30 uur een stand van 2,15 meter boven NAP. Dit betekent dat de kade in het gebied Veerplein/Zomerlust onder water komt te staan.

Voorzorgsmaatregelen

Er worden uit voorzorg waterbakken geplaatst op de stoep vanaf hoek Veerplein-Zomerlust over de Schuitenwal, Nieuwstraat en aardewal Maaspad. De plaatsing van deze waterbakken start vanmiddag. Hiermee worden de straten Zomerlust, Schuitenwal en Nieuwstraat afgesloten. Ook heeft de gemeente vloedschotten paraat die worden gebruikt als dat nodig is.

Parkeerverbod

Sinds vandaag, maandag 21 februari, 11.30 uur is er een parkeerverbod in het gebied Maasplein/Veerplein/Zomerlust. Dit is met borden aangegeven. Ook de standaardborden die waarschuwen voor water op de kade zijn uitgeklapt. Bewoners en ondernemers in dit gebied worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Bekijk het parkeerbesluit

Meer informatie

De gemeente houdt de situatie in de gaten en neemt indien nodig aanvullende maatregelen. De actuele waterstand is te volgen via https://waterinfo.rws.nl. Algemene informatie over maatregelen bij hoogwater leest u op onze pagina over hoogwater