Februari

 • Vaccineren zonder afspraak in het gemeentehuis

  04 februari 2022

  Vanaf 9 februari kunnen mensen zonder afspraak terecht op het gemeentehuis voor een vaccinatie. Drie weken lang kunnen mensen op woensdag en donderdag vanaf 12 uur langskomen voor hun 1e/2e vaccinatie of boosterprik (vanaf 18 jaar).

 • Persbericht Rekenkamer Zwijndrecht: Werk aan de winkel

  03 februari 2022
 • Eigen bijdrage voor het thuis laten ophalen van grof afval

  10 februari 2022

  Voor het thuis laten ophalen van grof (huishoudelijk) afval wordt vanaf 1 maart een eigen bijdrage van € 20,00 berekend. Gratis blijft het ophalen van elektrische apparaten en grof snoeiafval. Herbruikbare spullen worden gratis opgehaald door Opnieuw & Co. Ook het wegbrengen van grof afval naar de Milieustraat Noordpolder aan de Crezeepolderweg in Hendrik-Ido-Ambacht is en blijft gratis.

 • Ondergrondse goederenspoorlijn en A16 beste oplossing voor veilige stedelijke ontwikkeling

  14 februari 2022

  Een ondergrondse goederenspoorlijn in combinatie met een ondertunnelde A16 biedt op lange termijn de beste oplossing voor externe veiligheid en stedelijke ontwikkeling. Dit komt als resultaat naar voren uit het verkennend onderzoek naar een robuuste integrale oplossing voor het spoorgoederenvervoer door de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht. Het college van B&W van Zwijndrecht deelt de resultaten met de gemeenteraad en vraagt een besluit om de voorkeursvariant verder uit te werken.

 • Zwijndrecht gaat extra investeren in aanpak overlast

  14 februari 2022

  Zwijndrecht gaat extra investeren om de overlast in verschillende wijken in de gemeente aan te pakken. Zo heeft de gemeente een coördinator overlast aangesteld, wordt de huidige aanpak doorgelicht en komen er duidelijke spelregels voor het gebruik van ontmoetingsplekken voor jongeren (JOP's) en andere openbare voorzieningen.

 • Vivera Sociaal Wijkteam in het gemeentehuis

  14 februari 2022

  Sinds januari 2022 kunnen inwoners van Zwijndrecht met vragen over WMO, schulden, bijstand, armoede en zorg ook terecht in het gemeentehuis. Een medewerker van het Vivera Sociaal Wijkteam houdt hier elke donderdag spreekuur.

 • Tender voor Stadstuinen in Zwijndrecht gestart

  15 februari 2022

  Onder de naam Diztrikt ontwikkelt de gemeente Zwijndrecht een nieuw levendig hart. Stadstuinen, gelegen in het Stationskwartier aan het Stationsplein, wordt getransformeerd naar een kwalitatief woongebied. Dit gebied is aangewezen als eerste ontwikkellocatie binnen het Stationskwartier en vormt het visitekaartje van het gebied. Maar deze ontwikkeling doet de gemeente niet alleen!

 • Alles kan weer open in 3 stappen

  15 februari 2022

  Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in 1 keer. Maar in 3 stappen. Het zijn wel grote stappen en we zetten ze snel achter elkaar.

 • Verhoogde waterstand bij de Oude Maas

  19 februari 2022

  De storm Eunice zorgt ervoor dat water vanuit zee wordt opgestuwd naar de Oude Maas. Rijkswaterstaat verwacht dat het water in de rivier zaterdag om 06.10 uur stijgt tot meer dan 2.00 m boven NAP. Het gevolg is dat de kade in het gebied Veerplein/Zomerlust onder water kan komen te staan.

 • Opnieuw verhoogde waterstand bij Oude Maas

  20 februari 2022

  Er is opnieuw stormachtig weer op komst. Het KNMI heeft voor vanavond (20-23 uur) code oranje afgekondigd voor de westelijke kustprovincies vanwege zeer zware windstoten van 100-120 km per uur. Dat betekent dat net als in de nacht van vrijdag op zaterdag opstuwende water vanuit zee voor een verhoogde waterstand in de grote rivieren kan zorgen.

 • Hoog water in Zwijndrecht februari 2022

  21 februari 2022

  UPDATE: Het water in de Oude Maas staat vanavond, maandag 21 februari, opnieuw hoger. Rijkswaterstaat verwacht vanavond tussen 20.30 uur en 21.30 uur een stand van 2,15 meter boven NAP. Dit betekent dat de kade in het gebied Veerplein/Zomerlust onder water komt te staan.

 • Nieuwe afspraken corporaties, huurdersverenigingen en gemeente

  21 februari 2022

  Drie woningcorporaties, drie huurdersverenigingen en de gemeente Zwijndrecht hebben nieuwe prestatieafspraken gemaakt. Daarin is vastgelegd hoe ze in 2022 en 2023 samen een bijdrage leveren aan het woonbeleid van de gemeente Zwijndrecht.

 • Jongeren kunnen zich uitleven op vernieuwd skatepark Molenvliet

  25 februari 2022

  Skatepark Molenvliet aan de Klarinetsingel is vernieuwd en kan vanaf deze week gebruikt
  worden door skaters, steppers en skateboarders. Het nieuwe skatepark is samen met de
  jongeren van Zwijndrecht tot stand gekomen

 • Unieke kans voor inwoners: de Goed Wonen Lening

  28 februari 2022

  Energie besparen, zelf opwekken en minder of geen aardgas meer gaan gebruiken. En dat met een aantrekkelijk lening tegen 0% rente.